25 Basisprincipes voor een succesvol leven
09 maart 2021 

25 Basisprincipes voor een succesvol leven

Deze week heeft René zijn nieuwe boek gelanceerd: “25 Basisprincipes voor een succesvol leven”
We weten inmiddels allemaal dat de definitie van succes voor iedereen anders is. Echter zijn de handvatten om jouw vorm van succes te bereiken universeel.

Houdt deze aan als leidraad en streef naar perfectie.

Onthoud: Het kan altijd beter, je bent nooit uitgeleerd.

Basisprincipe 1: Bepaal je eigen leven
Alleen jij weet waar je energie van krijgt, waar je gelukkig van wordt. Veel te vaak worden keuzes gemaakt die zijn gebaseerd op verwachtingen van anderen. Familie, vrienden en maatschappelijke druk schuiven jouw eigen passies, talenten en skills opzij. Als dit ook bij jou gebeurt, moet je zorgen dat dat nu gelijk stopt. Kies voor jezelf, leef jouw mooiste leven. Wees gelukkig en bovenal blij met jezelf.

Basisprincipe 8: Wees positief
Wees positief! Door positief te leren denken, ben je over het algemeen veel enthousiaster, energieker en gelukkiger. Dat geeft je weer opnieuw positieve energie: wat je uitstraalt, komt ook weer bij je terug. Met andere woorden; wanneer je zelf positief in het leven staat, trek je dat ook aan. Sta stil bij de positieve keuzes die je hebt
gemaakt in je leven, en je zult automatisch meer positieve keuzes maken. Of stel dat je op een positieve manier kijkt naar mensen die succesvol zijn dan komen die mensen ook op je pad, die willen dat met je delen. Maak je eigen leven en zorg dat je positief en vrolijk bent, dan trek je dat ook aan. Je kunt je eigen leven bepalen en je eigen koers varen.

Om positief te kunnen zijn, moet je vooruit kijken, kijken naar de toekomst. Blijf niet in het verleden hangen, want dan kom je niet vooruit en kun je niet de stappen maken die je wilt maken. Als je naar de toekomst kijkt en vooruit gaat plannen, dan ziet alles er veel rooskleuriger uit. Door vooruit te kijken, kijk je naar het positieve. Blijf niet hangen in een moment, denk niet steeds aan het verleden, maar blijf jezelf pushen om vooruit te kijken. Positiviteit in je leven brengen kun je op een heleboel manieren doen. Begin de dag met iets waar je van geniet, waardeer wat je hebt, lach regelmatig. Je kunt jezelf hierin trainen met allerlei verschillende opdrachten.

Basisprincipe 10: Reflecteer regelmatig
Wie ben jij, waar sta je nu, waar wil je naartoe en wat wil je bereiken? Maak voor jezelf duidelijk waar je heen wilt, zodat je ook weet waar je naartoe aan het werken bent. Soms moet je even terugkijken naar wat je al gedaan hebt en wat je beter of anders had kunnen doen. Daar leer je van, en zo blijf je groeien. Je houdt jezelf als het ware een spiegel voor en daardoor zul je inzicht krijgen in jouw eigen handelen. Door regelmatig te reflecteren weet je zeker dat je de goede kant op gaat, en je zorgt ervoor dat je dicht bij jezelf blijft.

Basisprincipe 19: Goed voor de dag komen
Je eerste werkdag, de ontmoeting met een potentieel partner, een zakelijk gesprek of een netwerkbijeenkomst: de eerste indruk die iemand van jou krijgt is ontzettend belangrijk. De eerste indruk is eigenlijk de impressie die je achterlaat, het beeld dat mensen van je onthouden. Een oordeel wordt snel gemaakt, en de manier waarop jij jezelf presenteert speelt hier een grote rol in. Om een goede eerste indruk achter te laten is het belangrijk dat je jezelf netjes, goed en verzorgd presenteert. Dan sta je al 2-0 voor. Ga naar de kapper, met een fris kapsel laat je zien dat je veel waarde hecht aan uiterlijke verzorging. Mannen, dat geldt
ook voor je baard: zorg dat je geschoren bent. Verder moeten je nagels schoon zijn en kun je het beste even douchen voordat je naar de netwerkbijeenkomst gaat of voordat jij jouw nieuwe collega’s ontmoet.

Basisprincipe 25: Begin met werken als je jong bent
In Nederland mag je beginnen met werken als je 13 jaar of ouder bent. Let op: er zijn wel strenge regels aan verbonden. Hoe ouder je wordt, hoe meer er is toegestaan. Meestal begint het met een bijbaantje van een paar uur. Denk aan het uitlaten van de hond, een krantenwijk of een baantje in de supermarkt. Niet alleen heb je als kind zo de mogelijkheid om een extra zakcentje te verdienen, je doet ook nog eens werkervaring op. Volgens Intermediair zouden jongeren zelfs vaker een bijbaan moeten hebben, dat zou ze geschikter maken voor de arbeidsmarkt. “Werken tijdens je schooltijd hoort bij de opvoeding. Zonder goede voorbereiding, zoals het hebben van een baantje naast je opleiding, mis je bepaalde ‘soft skills’ die je later nodig hebt voor je werk. Het gaat om leren begrijpen wat je baas van je wil en waarom je een bepaalde baan wel of niet wil.”, aldus Esther McVey, de Britse minister van Werkgelegenheid en Pensioenen. Met andere woorden: begin met werken als je jong bent, daar heb je meer profijt van dan je denkt.

In Renés fysieke boek wordt er nog dieper ingegaan op bovenstaande principes. Daarnaast vind je nog eens 20 extra hoofstukken.
Dit boek kun je hier gratis bestellen. Je hoeft alleen de verzendkosten te betalen!

Laat me weten wat je van het boek vind, we zijn erg benieuwd!

Over de schrijver
Een ondernemer die mensen met passie helpt om hun missie te vinden, hun missie te voltooien en financieel vrij en financieel onafhankelijk te leven.
Reactie plaatsen