Hoe word ik een succesvolle ondernemer?
03 februari 2023 

Hoe word ik een succesvolle ondernemer?

Heb jij altijd al het gevoel gehad dat je meer uit het leven kunt halen? Is het jouw droom om de vrijheid te hebben te kunnen werken waar en wanneer jij maar wilt? Wil jij af van je saaie dagelijkse routine van je 9 tot 5 baan? En wil jij controle hebben over je inkomsten in plaats van je waardevolle tijd in te ruilen voor geld? Dan is ondernemerschap de oplossing voor jou.

Heb een sterke WAAROM

Door het hebben van een duidelijke reden om succesvol te worden heb jij een grotere kans op slagen omdat je van je motivatie een discipline maakt. Ook in de tijden dat het tegenzit zul jij door blijven gaan voor jouw waarom. Een voorbeeld kan zijn dat je ouders altijd moeite hebben gehad rond te komen en jij je dankbaarheid wilt tonen door ze te helpen vroeg met pensioen te gaan of een mooi huis voor ze te kopen.

Bestel hier het gratis boek "25 basisprincipes voor een succesvol leven"

Maak een duidelijk businessplan

Een duidelijk businessplan is belangrijk voor elke ondernemer om scherp te blijven. Bij de Ondernemersmachine helpen wij onze cursisten van A tot Z met het opbouwen van een goed doordacht businessplan, zelfs als je nog geen idee hebt op welk vlak zorgen wij dat je naar huis gaat met een sterk plan en alle tools om dit plan succesvol uit te werken. Een sterk plan bevat onder andere wat het probleem is dat je op wilt lossen in een groeiende markt, wie je klant precies is en hoe je deze kunt bereiken.

Bouw een netwerk op

Het starten van een winstgevende business is moeilijk als je geen sterk netwerk hebt opgebouwd. Bij Ultimate Mastermind organiseren we regelmatig netwerkborrels en events voor de members om zo het opbouwen van een uitgebreid netwerk te stimuleren.

Ook helpen wij bij de Ondernemersmachine met de beste connecties uit net netwerk van UM zelf om onze cursisten een kickstart te geven bij het starten of opschalen van hun bedrijf.

Houd jezelf verantwoordelijk

Om niet van je plan te raken is het belangrijk om een 100-dagen plan op te stellen en regelmatig te reflecteren op je vooruitgang en of je nog steeds op de juiste weg bent. Bij de Ondernemersmachine  plan je 1-op-1 meetings in met ons team die jou scherp houden en verder helpen met problemen waar je tegenaan loopt bij het opstarten van jouw onderneming. 

Wil jij ook starten met ondernemen of zit je vast met je bedrijf? 

Plan hieronder een gesprek in en kom naar de Ondernemersmachine cursus waar wij jou verder helpen.


Over de schrijver
Een ondernemer die mensen met passie helpt om hun missie te vinden, hun missie te voltooien en financieel vrij en financieel onafhankelijk te leven.
Reactie plaatsen