Dagelijkse routine van miljonairs
Persoonlijke ontwikkeling
René
Persoonlijke ontwikkeling
05/19/2021
1 min
0

Hoe krijg ik een goede routine als ondernemer

05/19/2021
1 min
0

Waarom een goede routine?

Een routine is belangrijk als je wilt groeien in datgene waar je mee bezig bent, je weet precies wat je gaat doen. Een routine gaat ervoor zorgen dat je dagelijkse consistentie hebt. Zelf gebruiken wij de Stay Disciplined Journal uit De Opleiding om dagelijks onze routine bij te houden.

Routine, wat hier zo mooi aan is is dat het normaal wordt voor jezelf, je hoeft er niet meer over na te denken en alles gaat vanzelf. Met een goede routine heb je iets voor jezelf dat van onschatbare waarde is. Het brengt je tot meer in staat, iets waar anderen mensen iets laten liggen neem jij het mee. 

Een routine is fijn

Je weet wat je moet doen, je kan het zelfs dromen. Wat mij als marinier is geleerd is om een ijzersterke routine erin te slijpen. Waarom? omdat je altijd gereed moet zijn op wat er komen gaat en je niet voor verrassingen wilt komen te staan. 

In de ochtend in de bossen als we de ochtendroutine in gingen heb je binnen een uur alles gedaan, gegeten, gedronken, jezelf schoongemaakt, je tanden gepoetst, je tent opgeruimd en je bent zelfs 10 minuten eerder klaar mocht er iets gebeuren dan ben je al gereed.

Dit is een routine omdat er timings gehaald moeten worden, als de vijand eraan komt en jij bent nog niet gereed voor wat er komen gaat dan ga je nat. En als je langer nodig heb, dan ga je eerder je bedje uit. Dus vind voor jezelf een routine die bij je past, wat je elke dag sowieso gaat doen voordat er andere dingen gedaan mogen worden. 

Denk aan, boeken lezen, reflecteren op je dag, sporten, bellen met het team en werken aan je bedrijf. dit zijn allemaal dingen en je kan er zelf ook nog meer toevoegen. Het ligt er maar net aan wat jij dagelijks moet gaan doen, zoals ik al zei gebruiken wij hiervoor de Stay Disciplined Journal uit De Opleiding.

Bouw een routine

Dus zorg ervoor dat je een routine voor jezelf gaat bouwen zodat je altijd alle taken voltooid die je 100% moet doen op een dag. Doe dit voor de komende maanden en het is een gewoonte geworden.

Dan ga je winnen.

Tijd voor een strakke routine, misschien met een scherpe blik vanuit mijn kant.

Succes leeuw.

Reacties
Categorieën