7 Manieren om extra geld over te houden (om die te gaan beleggen)
Investeren
René
Investeren
03/31/2021
1 min
0

7 Manieren om extra geld over te houden (om die te gaan beleggen)

03/31/2021
1 min
0

De meeste mensen die ik spreek denken dat ze bezig zijn voor de lange termijn, maar maken vaak rekenfoutjes of vallen voor verleidingen. Toch is iedereen geïnteresseerd in manieren om extra geld over te houden. Waarom zou je dat niet zijn?

Jij hebt interesse in het beleggen van je geld, het aan het werk zetten van je spaarcentjes.

Daarom heb ik een aantal manieren om extra geld over te houden voor je die ik heb meegekregen in de afgelopen jaren.
Zo houd je meer geld over!

 

1. Reken beleggen onder je vaste lasten
Betaal je vaste lasten en zet daarna meteen die €50, €100 of €200 opzij die wilt gaan beleggen. Ook al denk je waarschijnlijk dat je dat bedrag aan het einde van de maand ook wel over hebt, doet het op dat moment toch extra pijn. Daarnaast voorkom je ook nog eens vergissingen!

2. Ieder tientje telt
Zorg dus dat je proactief bezig bent met beleggen. Speel een spelletje met jezelf; kijk in het dagelijks leven waar je een paar euro kunt besparen. Tel deze bedragen aan het eind van de week/maand op en je hebt zo een paar tientjes extra die zichzelf dubbel en dwars uit zullen betalen.

3. Reken uit wat je kunt missen
Het heeft geen zin om in het begin gelijk met grote bedragen te smijten (als je die niet kunt volhouden). Het doel is juist consistentie. Voorkom dat je jouw inleg na een tijd moet verlagen. Better safe then sorry.

4. Beleggen komt maandelijks terug
Net als een maandelijks abonnement. Daarover gesproken, heb jij niet nog ergens een abonnement lopen van een paar euro, of misschien wel een paar tientjes per maand? Kijk eens naar wat je echt nodig hebt en nog gebruikt. Geef jij je geld liever uit aan een krant of tijdschrift die je nooit leest, of stop je het in je toekomst?

5. Pak de telefoon op
Doe eens een belletje naar je internetprovider. Bel naar de klantenservice, zeg dat je over wilt stappen naar de concurrent en voor je het weet geeft de beste man/vrouw je €20,- korting per maand. Mooi meegenomen zonder enige moeite!

6. Afmelden
Meld je af voor nieuwsbrieven. Je zal je verbazen hoe veel minder kleding je koopt en hoe weinig het je eigenlijk doet om de sale te missen. Het doel van emailmarketing is om jou constant te prikkelen en een impulsaankoop te laten doen d.m.v. een niet bestaande korting.

7. Tandje bij
Het is misschien een open deur, maar een paar uurtjes extra werken in de week hebben nog nooit iemand kwaad gedaan. 😉

 

Dat waren slechts een aantal van mijn manieren om extra geld over te houden. Voel je je al rijker? Kan ik me voorstellen.

Investeer nu, zo kun je later iedere prijs betalen.

Meer lezen over beleggen? Download gratis het Geldmachine eboek!

Reacties
Categorieën