Vastgoed in Spanje

Case Study

Een stap voor stap case study over hoe je een woning koopt in Spanje

Netwerk

Ontvang het netwerk die je nodig hebt om jouw eerst aankoop te doen 

Stappenplan

Een uitgewerkt stappenplan, de route is vrij. Kopieer, plak en ga naar de top.

€40.000 bespaard, een goed begin is het halve werk

Ik hoop dat ik je met deze case study kan motiveren en inspireren! Pas heb ik mijn eerste woning gekocht in Spanje, een droom die uitkomt.


Vroeger heb ik 3 jaar in Spanje gewoond van mijn 9de tot mijn 12de jaar, dit was voor mij een fantastische periode en ik heb daar echt van genoten, maar door een scheiding van mijn ouders gingen we weer terug naar Nederland.


In 2021 was ik in totaal 3 keer in Spanje en telkens als ik er kom voelt het weer als thuiskomen en dit was voor mij een teken om mijn research te gaan doen hoe de vastgoedmarkt in Spanje eruit ziet.


De afgelopen maanden ben ik druk bezig geweest om alles uit te zoeken, heb ik mijn huiswerk gedaan, tientallen woningen bezichtigd en heb ik mijn eerste mooie deal gemaakt.


Een goed begin is het halve werk, met een goed netwerk en de juiste skills kan je een mooie deal krijgen.

Waarom een woning kopen in Spanje?

Vakantiewoning

Een vakantiewoning waar je zelf meerdere keren per jaar naartoe kan gaan zonder daarvoor dure huur te hoeven betalen. Je bespaard veel geld hiermee. Reken het maar even uit, een gemiddelde vakantiewoning kost €200 per nacht, meestal ga je minimaal 2 weken op vakantie per jaar, dit maakt alleen al €2.800 per jaar aan huur voor je vakantie, doe dit X10 jaar en je hebt al €28.000 uitgegeven aan een vakantiewoning zonder heel gek te doen.

Huurinkomsten

Het is niet mogelijk om het gehele jaar de woning te verhuren, maar laten we uitgaan van 25 weken per jaar. Zoals eerder benoemd betaal je €200 per nacht voor een vakantiewoning. Dit maakt in totaal €50.000 per jaar aan huurinkomsten en dan heb je nog 27 weken per jaar leegstand, alleen al met 50% van het jaar verhuren heb je al gemiddeld €4.000 per maand aan passief inkomen.

De woning komt naar je toe

Je hebt later een bezitting waar geen schulden meer op zitten, door de huurinkomsten worden je maandelijkse lasten betaald en de maandelijkse lasten zorgen ervoor dat er later geen hypotheek meer op de woning zit. Dit betekent dat je op jouw oudere dag een vakantiewoning hebt die volledig is afbetaald.

Waardestijging

De economie blijft groeien, in de afgelopen jaren is er meer gebouwd en dit blijft alleen nog maar toenemen. Mensen kunnen steeds vaker werken waar ze maar willen en de meeste mensen gaan dan liever naar de zon toe, de waarde van de woning zal de komende jaren flink toenemen op de automatische piloot.

"Als iemand tegen je zegt dat iets niet kan, dan zeg je hierop: o, je bedoelt dat jij het niet kunt? Dan ga ik op zoek naar iemand die het wel kan"

Klanten die je voor zijn gegaan!

Thomas en Lars

Coach van UM

Thijs

Makelaar in Spanje

Guus

€497
€ 222,-

Vastgoed in Spanje

Heb je altijd al een woning willen kopen in Spanje, maar je weet nog niet hoe dit moet? Dan maak je voor jezelf de hele route vrij door met deze training aan de bak te gaan.


✅ Het scheelt je veel tijd/energie/moeite/geld

✅ Je hebt direct een spaans netwerk om te beginnen

✅ Genereer dikke cashflow, bouw vermogen op en geniet zelf van de woning