Jij bent de tuinier van jouw bewustzijn
18 oktober 2022 

Jij bent de tuinier van jouw bewustzijn

Het klinkt hard, maar alles wat er in je leven gebeurt, goed en slecht, is je eigen schuld. Het is niet per se jouw schuld wat er met je is gebeurd, maar de manier waarop je op de situaties reageert, is volledig je eigen schuld. Waar je nu in je leven bent, is het resultaat van alle grote en kleine beslissingen die je in je leven hebt genomen. Waar je staat is jouw schuld. 

Als je succesvol bent, is dat omdat jij de keuzes hebt gemaakt om daar te komen. Dat is jouw schuld, dat is dus goed. Maar, als je op dit moment niet bent waar je zou willen zijn in je carrière, je privéleven, financieel enzovoort, komt dat ook door alle keuzes die je zelf hebt gemaakt. Het is allemaal jouw schuld. Maar het positieve van dit alles is dat op het moment dat je verantwoordelijkheid gaat nemen voor alles wat er in je leven gebeurt, je hele leven gaat veranderen. 

Neem verantwoordelijkheid voor je leven 

Jij bent de CEO van je leven. Jouw leven is jouw bedrijf. Jij wilt dat jouw bedrijf succesvol is. Alles wat er in het bedrijf gebeurt, is jouw schuld als de CEO. Zo is het ook met je leven. Het gaat erom hoe je reageert op de goede en slechte situaties, en dat is een beslissing die jij maakt.

Neem verantwoordelijkheid voor je gedachten

Je kunt je eerste gedachte niet bepalen, maar je tweede wel. Wees een buitenstaander van je gedachten, evalueer jouw negatieve gedachten en verander deze onmiddellijk naar iets positiefs. Wees je hiervan constant bewust. Het boek “As a man thinketh” geeft daar een mooi voorbeeld van: beschouw je bewustzijn als een tuin. Jij bent de tuinman en hebt als enige toegang tot de tuin. Jij bent dus de enige die controle heeft over wat er in de tuin groeit en jij bent degene die de tuin moet onderhouden. Als je een positief persoon wilt zijn met een gelukkig en positief leven, denk dan aan positieve dingen. Je kunt geen aardbei zaden planten en verwachten dat er een tomatenplant uitkomt. Dat is onmogelijk. Je gedachten zijn hetzelfde, je kunt niet negatief denken en verwachten dat er positieve dingen in je leven gebeuren. Positieve gedachten resulteren in een positief leven. Verwijder regelmatig het onkruid uit jouw tuin voordat het begint te woekeren. Dus stop jezelf wanneer je negatieve gedachten hebt en zet ze om in positieve gedachten. Je oogst wat je plant. Je hebt controle over je gedachten en je gedachten worden je realiteit. Droom jij ervan om ondernemer te worden maar blijf je hangen in je fulltime baan, dan zal je nooit het gewenste resultaat behalen. Neem daarom de passende actie om je doelen te bereiken. 

Je leven is kort en je moet er het beste van maken, morgen kan het voorbij zijn. Op dat moment zou je geen spijt moeten hebben van hoe je je leven hebt geleefd. Jij bent de CEO van je leven, dus neem verantwoordelijkheid voor je acties, niemand anders zal je leven tot een succes maken behalve jij. 

Wil jij verantwoordelijkheid nemen voor je leven en weer zin krijgen in je dag, maar weet je niet waar je moet beginnen? Plan een kennismaking in met Tibor om te starten.


Over de schrijver
Ondernemer en investeerder
Reactie plaatsen