Droom jij ervan om de beste versie van jezelf te worden en een miljoenen te verdienen?
31 oktober 2022 
in Mindset

Droom jij ervan om de beste versie van jezelf te worden en een miljoenen te verdienen?

Dan heb ik één vraag aan jou: Welke concrete stappen zet jij nou daadwerkelijk om jouw dromen werkelijkheid te maken? Om jou hierbij te helpen wil ik dat jij jezelf deze vier vragen stelt en deze zo duidelijk en uitgebreid mogelijk beantwoordt.


1. Wie ben ik en waar sta ik op dit moment?

Pak een pen en een vel papier voor je en schets een helder beeld van jezelf. Denk hierbij aan je persoonlijke eigenschappen en kwaliteiten. Hoe verdien jij momenteel je inkomen en hoeveel is dat? Hoeveel verdiende je in het verleden? Zit hier een stijgende lijn in? Bedenk wat je allemaal gedaan hebt in je leven en wat je daarvan hebt geleerd. Maak ook een lijst van de familie en vriendenkring om te evalueren wie een positieve of juist negatieve invloed op je hebben. Moedigen jouw vrienden je aan de volgende stap te zetten in je carrière of demotiveren ze je juist? 

Zodra je weet waar je op dit moment staat kun je gaan kijken waar je heen zou willen vanaf hier. Hoe ziet jouw ideale toekomst eruit?


2. Waar wil ik heen?

Bedenk waar je wilt staan over een jaar, vijf jaar en tien jaar. Wanneer ben jij nou écht trots op jezelf en schrijf dit concreet op. Maak je doelen met de SMART-methode. Dit houdt in: Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdsgebonden. 

  • Specifiek: Wees heel precies met waar je heen wilt. Wat wil je bereiken, wie zijn erbij betrokken, waar ga je dit doen en wanneer exact? 

  • Meetbaar: Je maakt je doelen meetbaar door er een getal aan te binden, zodat je weet hoe ver je van je doel verwijderd bent. Hoeveel moet er gedaan worden? Welke maatstaf gebruik je daarvoor? En wat is het eindresultaat? 

  • Acceptabel: Wanneer je doelen stelt voor de korte en lange termijn zal je er volledig achter moeten staan. Ondertussen kun je je koers natuurlijk aanpassen maar voordat je de eerste stap zet moet je zeker zijn van je zaak. Daarbij moet je doel logisch zijn. Past het bij je persoonlijkheid en je professionele eigenschappen? 

  • Realistisch: Je moet durven dromen maar doelen kun je alleen behalen wanneer ze realistisch zijn. Zijn de stappen die je moet zetten richting je doel haalbaar? Heb je genoeg kennis en middelen in huis om je doel te halen? Zo nee, wat kun je doen om die kennis en middelen te vergaren? is het doel niet te makkelijk of te moeilijk?

  •  Tijdsgebonden: Voor het behalen van je doel is het van belang er een tijdslimiet aan te hangen. Zo werk je naar een deadline toe en uit onderzoek is bewezen dat men eerder actie onderneemt wanneer iets voor een bepaalde datum klaar moet zijn. Dit om uitstelgedrag te voorkomen. Dus wanneer ga je van start? Wanneer ben je klaar? En wanneer heb je je doel gehaald?

3. Waarom wil ik daarheen?

Zodra je weet wat je wilt en je maakt hiervoor een plan zal je gemotiveerd raken. Maar motivatie duurt vaak maar even. Ook op de dagen dat de motivatie er niet is zal je toch door moeten blijven gaan om je doel te behalen. Zonder een goede reden te hebben voor verandering zul je met een tegenslag op geven. Dus wat is jouw reden om door te zetten je doelen te behalen? Een voorbeeld hiervan is als je arm bent opgegroeid en je krijgt kinderen, je hen een betere jeugd gunt dan die jij hebt gehad. Een ander voorbeeld is om die ziekenhuiskosten voor je moeder te betalen. Wellicht wil jij aan jezelf bewijzen dat jij fit kunt zijn in een familie van zwaarlijvigen. Schrijf jouw grote WAAROM op en hang deze op prominente plekken in jouw huis zodat je er constant aan herinnerd wordt.


4. Wat ga ik er aan doen?

Je weet nu waar je staat, waar je heen wilt en waarom je dat doel moet en zal bereiken. Tot slot bedenk je voor jezelf HOE je dit gaat bereiken. Zal je een cursus moeten volgen om bepaalde kennis te vergaren? Ga je op zoek naar een mentor in het vak die jou kan helpen met het bereiken van jouw doelen door middel van zijn/haar kennis en ervaring? Heb je een business partner nodig? Zo ja, waar ga je die vinden? Kom je financiële middelen te kort? Bedenk een plan om die te krijgen door middel van investeren of het vinden van een investeerder. Stel voor jezelf een lange en korte termijn plan op met stappen die je moet nemen en hang daar deadlines aan vast zodat je weet of je op schema bent of dat je gas bij moet geven.


Wil jij meer tips over het ontwikkelen van de succes mindset? Het boek "25 basisprincipes voor een succesvol leven" is een kort en krachtig boek met 25 belangrijke lessen die jij direct kunt toepassen in jouw leven.>>> Klik hier om het boek "25 basisprincipes voor een succesvol leven" gratis te ontvangen!

"René is een ambitieuze positieve leider, hij wilt mensen leren om leiderschap te ontwikkelen over hun leven en financiële toekomst. Hij is leergierig en wilt mensen helpen succesvol te worden in hun leven. - Imed Baatout"

Momentopnames helpen jou om je doelen te behalen

Veelal hebben mensen een moment van helderheid en stellen zij doelen voor zichzelf in de nabije en verre toekomst. Maar zonder regelmatig een moment opname te maken van waar je staat op het moment en of je nog steeds in de juiste koers vaart, zul je hoogstwaarschijnlijk al snel uit koers raken en je doelen uit het zicht verliezen. Op zo’n moment van helderheid ben je dus eigenlijk alleen maar aan het dromen zonder deze dan ook echt waar te maken wanneer je geen duidelijk plan opstelt deze stap voor stap volgt. 

Stel daarom wekelijkse, maandelijkse en jaarlijkse meetmomenten op in je agenda om terug te kijken naar de afgelopen periode, of je nog op schema bent van je doelen en kun je waar nodig aanpassingen maken om weer terug op het juiste pad te komen. https://investering.ultimatemastermind.nl/checkout/25-basisprincipes-voor-een-succesvol-leven

>>> Bestel jouw Stay Disciplined journal die jou helpt met het behalen van jouw doelen hier 


Bij Ultimate Mastermind focussen wij ons op discipline en het creëren van de juiste mindset doormiddel van onze cursussen. Samen maken wij een 100-dagen plan, door momentopnames zijn wij jouw accountability partner en checken wij of je nog op weg bent je doelen te behalen. 


Klik hier meer informatie over de Ondernemersmachine cursus waar we gaan werken aan jouw mindset en doelen op privé en business gebied


Klik hier voor meer informatie over de Businessmachine cursus om jouw business en mindset naar het volgende niveau te tillen


Klik hier voor meer informatie over de Geldmachine cursus waar we gaan werken aan jouw financiële doelen en mindset


Vond je deze blog waardevol? Ga naar onze blog pagina voor meer content zoals deze.De beste versie van jezelf in 4 stappen

Over de schrijver
Ondernemer en investeerder
Reactie plaatsen