Je business zal nooit groter groeien dan jijzelf.
08 november 2022 

Je business zal nooit groter groeien dan jijzelf.

Jouw business is een afspiegeling van jezelf. Wanneer jij eens goed naar jezelf in de spiegel kijkt zul je twee dingen zien. De positieve kanten en de negatieve kanten. De mooie dingen heb je te danken aan jezelf, door hard werk en een goede instelling. Maar ook alle rotzooi die je voor je ziet heb je zelf gecreëerd, door slechte gewoontes aan te houden en dingen waarvan je weet dat het beter kan te negeren door gemakzucht. Met jouw onderneming is dit hetzelfde. Jij bent volledig verantwoordelijk voor het resultaat, niemand anders gaat het voor je doen.

Groeistappen maken

Bij elke groeistap van je onderneming moet je mentaal ook een stap kunnen zetten om mee te groeien, anders verlies je de controle en kun je hevige problemen ondergaan op beide gebieden. Een voorbeeld hiervan is dat je bij het aannemen van personeel leiderschap moet kunnen tonen. Dat is alleen mogelijk wanneer jij zelfverzekerd genoeg bent, de verantwoordelijkheid aankan en weet wat je doet. 

Ben jij klaar om de volgende stap te zetten met jouw business? Plan hier een gesprek in om te ontdekken of de Businessmchine werkt voor jou.

Valkuilen

Een grote valkuil is om jezelf niet waardig te zien voor jouw succes. Twijfel, angst en onzekerheid spelen op en houden je tegen in de keuzes die je maakt voor jezelf. Ben jij je er bewust van hoe jij jezelf ziet en hoe deze denkpatronen jou tegen kunnen houden? Al die negatieve gedachten zorgen ervoor dat je niet jezelf durft te zijn of 100% in je product of dienst durft te geloven. Doe jij het niet, doet je omgeving het dan wel? Durf jezelf in de ogen te kijken en te veranderen wat jou tegenhoudt.

Hoe ga jij om met weerstand? 

Een goed voorbeeld hiervan is de aanpak van een voetbalelftal: ga je de wedstrijd in om te winnen of om niet verliezen? Met andere woorden, doe jij acties vanuit angst of plezier en gemak? Om goede resultaten te behalen met je bedrijf is het belangrijk om jezelf gemotiveerd te houden en dit kan alleen als je bedrijf iets is waar je gelukkig van wordt. Laat het niet te groot groeien als dit iets is wat jij niet wilt omdat het jouw vrijheid in de weg staat.

Herken je plafond op tijd

Herken je plafond in je persoonlijke ontwikkeling door middel van bewustwording. Merk jij dat je concentratieproblemen hebt, of word je vergeetachtig? Heb je een kort lontje, snauw je vaker en concentreer jij je meer op de toekomst en het verleden dan het hier en nu? Dan heb jij waarschijnlijk je plafond bereikt. Blijf dicht bij jezelf en wanneer je het niet meer onder controle hebt schaal dan terug en zoeken het plezier in het ondernemen weer op. Je kan merken dat je de liefde voor het ondernemen terug hebt door vanuit je hart te werken en meer in het hier en nu te zijn. Ga regelmatig voor jezelf na in jouw journal hoe jij je voelt en of jouw plafond in zicht is. 

Als ondernemer heb je een verlangen om jezelf uit te drukken in je bedrijf. Bedenk daarom goed of je achter alle keuzes staat die je maakt op persoonlijk vlak. Stel, ik zou jou vragen wat je nu tegenhoudt om je droom te realiseren. Wat zou jij dan zeggen?

Bij Ultimate Mastermind helpen wij jou om jou, je financiën en jouw bedrijf naar het volgende niveau te tillen doormiddel van de Geldmachinede Ondernemersmachine en de Businessmchine. Klik hier voor meer informatie over onze trajecten.Over de schrijver
Een ondernemer die mensen met passie helpt om hun missie te vinden, hun missie te voltooien en financieel vrij en financieel onafhankelijk te leven.
Reactie plaatsen