Eenmalig of periodiek beleggen? Waarom je geen advies van iedereen moet aannemen
19 oktober 2021 

Eenmalig of periodiek beleggen? Waarom je geen advies van iedereen moet aannemen

He topper,

Laten we een kijkje nemen in de wereld van aandelen, moet je eenmalig of periodiek beleggen?

Eerst even de reden waarom je moet gaan investeren met je hard verdiende centjes

De inflatie eet alles van ons op..

Jaarlijks stijgt de inflatie en alles wordt steeds duurder en duurder. ik weet nog goed vroeger dat je voor 2 tientjes een volle boodschappentas had met allemaal lekker eten voor een aantal dagen, tegenwoordig betaal je hier lachend meer dan 50 euro voor. 

Dat niet alleen, je merkt het ook met de benzine liters (In januari 2019 betaalde je per liter €1,52 en nu eind 2021 betaal je meer dan €2 per liter) Zo kan ik nog wel even doorgaan over wat er allemaal duurder aan het worden is. 

Inflatie - Economielokaal

Met andere woorden, het wordt steeds gekker.

Je kan niks doen, dan blijf je harder werken en achter de feiten aanlopen.

Of je doet wel wat.

Actie ondernemen, je research doen en beginnen.

In deze video leg ik dit ook uit.

Kan je er wat tegen doen door te investeren in aandelen?

Ja zeker weten, je kan beginnen met investeren, maar waar moet je dan in investeren? In losse aandelen of in ETF’S of Beleggingsfondsen?

Als je kiest voor losse aandelen koop je een stukje van een bedrijf zie bijvoorbeeld: Tesla of Amazon. Je weet eigenlijk nooit wat er met die bedrijven gebeurd, dus is het ook maar de vraag wanneer je gaat uitstappen..

Dat betekent niet dat je hier niet in moet investeren, alleen dan ben je de markt aan het timen en kies ik liever voor een een strategie wat mij gegarandeerd geld op gaat leveren. Zodat je er zeker van bent dat je geld meer gaat worden. Die kan je vinden in de ETF’S of Beleggingsfondsen. 

Het is lastig om de markt te timen, niemand kan goed timen. Tenzij je de hele dag ermee bezig bent, maar dat is niet wat 9 van de 10 mensen wilt doen (ikzelf ook niet, daar heb ik helemaal geen zin in en geen tijd voor). Veel mensen beginnen niet met investeren omdat het ze veel tijd en energie kost. Daarom is een vaste formule veel relaxter om maandelijks je geld erin te pompen. dan kan je gewoon investeren en achterover leunen zodat het meer geld oplevert.

Waarom Amerikaanse aandelen 'duurder' zijn - The Asset

Waarom je geen advies van iedereen moet aannemen

Als je ervoor gaat kiezen om financieel vrij/onafhankelijk te gaan leven moet je allereerst weten van wie je jouw advies aanneemt. 

Toen ik wou beginnen met investeren dacht ik eerst na wie er rijk was en wie me erbij kon gaan helpen..

Niemand in mijn familie is dat, dus daar ga ik mijn advies niet halen.

Maar waar dan wel? Bij de banken? 

Nee ook niet, daar zitten mensen die alles leren uit het boekje van het systeem en zelf in loondienst zitten.

Rijke mensen, die hebben wat ik wil! 

Daar moet ik naar op zoek gaan, naar succesvolle mensen die vrij, onafhankelijk en gelukkig zijn. Ze hebben genoeg geld en het wordt alleen maar meer.

Zo gezegd zo gedaan, rijke mensen bestuderen, interviewen met ze, cursussen van hun kopen en zorgen dat ik de weg kan bewandelen die hun al hebben bewandeld.

Nice, goed gedaan. 

Alle kennis en ervaring opnemen van succesvolle mensen en voor jezelf een duidelijke strategie en richting bepalen om te gaan bouwen.

De exponentiële groei: een grafiek met grote gevolgen | sogetinformed

Eenmalig beleggen of periodiek beleggen?

Heb je op dit moment wat geld liggen en je doet er niks mee? 

Wat moet je dan doen…?

Eenmalig een bedrag gaan beleggen of periodiek? De Periodieke belegger heeft minder risico, die zet niet in een keer zijn geld in. 

Waar de eenmalige belegger dit wel heeft. 

Ook heeft de eenmalige belegger waarschijnlijk geen strategie, of hij moet heel bekend zijn in de wereld van aandelen.

Hieronder zie je de voorbeelden van de eenmalige belegger en de periodieke belegger.

   VS 

Jij gaat gewoon elke maand net als je auto tanken, je portefeuille tanken met geld. De systematische belegger tankt elke maand voor €100, dalen de prijzen? Dan krijgt hij iedere maand meer liters. 

De Periodieke belegger hakt zijn geld in stukjes en kiest ervoor om altijd te kopen. De koers mag hoog staan of laag, dat maakt voor hem niks uit omdat hij altijd koopt. Dit is een weg die je bewandeld voor de lange termijn, zo bouw je gegarandeerd vermogen op.

Wees je ervan bewust dat geluk geen strategie is. Als mensen de jackpot winnen worden ze bijna altijd weer arm. Dit komt omdat ze geen financiële kennis hebben en niet weten hoe ze van geld meer geld kunnen maken.

De vraag is dus, wat is nou de beste formule. Als ik hem even opsom voor je is het in mijn ogen deze 3 punten.

  1. Bepaal je risico, niet zomaar de kudde volgen
  2. Pak je winst, ga niet gierig worden
  3. Stap in en schaal hem op

Met deze manier ga je voor jezelf een formule gebruiken die werkt.

Het probleem

Iedereen is aan het proberen zonder strategie. Een paar honderdjes hier, een paar honderdjes daar. Soms win je, soms verlies je. De meeste lopen mee met jan en alleman en geloven wat ze aanraden. Zo bouw je geen vermogen, zo ben je aan het hopen op de jackpot. Je wilt gegarandeerd vermogen opbouwen.

We worden overspoeld door alle apps, guru’s die de beste manier hebben om geld te verdienen. De waarheid is soms hard, maar niemand weet wanneer het beste moment is. 

Werk daarom met een strategie, een vaste formule die je rust geeft in je kop en zin in je dag.. 

De Oplossing

Werken met een strategie, er is genoeg tijd. Wil je hard werken en slim investeren zonder te speculeren? Dan is dit wat voor jou.

De Geldmachine. Veilig een eigen vermogen opbouwen om zorgeloos met pensioen te gaan. Denk je er al over na? Met pensioen gaan met één miljoen euro of misschien zelfs meer? 

Dit is getest en bewezen. Al meer dan 30 jaar.

Conclusie

Beleg je geld zij aan zij met andere lange termijn leeuwen. Die verstandig zijn en gegarandeerd vermogen op willen bouwen. 

Straks is het niet meer zo hot allemaal als dat het nu is en dan heb je de boot gemist. Wees verstandig en kies lange termijn. Wij beleggen ons geld met de grootste beleggers die er bestaan. Bekijk hier een gratis masterclass.

Thanks voor het lezen.

Ga ermee aan de slag topper.

Over de schrijver
Een ondernemer die mensen met passie helpt om hun missie te vinden, hun missie te voltooien en financieel vrij en financieel onafhankelijk te leven.
Reactie plaatsen