Persoonlijke ontwikkeling
René
Persoonlijke ontwikkeling
11/02/2022
3 min
0

De 9 succesgewoonten van succesvolle mensen

11/02/2022
3 min
0

Na het bestuderen van de meest succesvolle mensen ter wereld zijn er negen gewoontes die veel van deze mensen gemeen hebben. 


  1. Vroeg opstaan

De meeste multimiljonairs zijn vroege vogels. Zo vroeg als 5 uur in de ochtend is voor deze mensen een normale tijd om op te staan. De meesten doen een korte meditatie en gaan een eind hardlopen of gaan naar de sportschool om wakker te worden en hun bloed te laten stromen voor een goede start van de dag. Is het echt nodig om zo vroeg op te staan om succesvol te worden? Absoluut niet, maar als je vroeg opstaat is het veel rustiger om je heen en is er een stuk minder afleiding. Op deze manier heb je makkelijker de tijd om je eigen behoeftes te vervullen voordat je dingen moet gaan doen voor anderen. Dus als je succesvoller wilt zijn, sta dan wat eerder op dan de rest van het gezin, focus op jezelf en wat je moet doen om dichter bij je doelen te komen aan het begin van iedere dag.


  1. Schrijf je doelen op

Wellicht weet je dit al maar ik kan het niet genoeg benadrukken: schrijf je doelen op! Wij gebruiken hiervoor het Stay Disciplined journal. Een Harvard studie in de zeventiger jaren heeft ondervonden dat maar 3% van de MBA studenten hun doelen opschreef. Tien jaar later bleek dat deze 3% tien keer meer succesvol was op financieel gebied dan de 97% gecombineerd. Hoe dat komt? Wanneer je je doelen opschrijft met pen en papier maak je je doelen iets fysieks om naartoe te werken en daar een plan voor te maken. Als je dagelijks je doelen opschrijft houd je je doelen in het zicht en vergeet je ze niet. Hoeveel mensen stellen aan het begin van het jaar een voornemen en behalen dit doel niet omdat ze het vergeten? Ontzettend veel. De meest succesvolle mensen schrijven dus hun doelen op en kijken daar regelmatig naar. Sommigen nemen zelfs een notitieblok met hun doelen overal mee naartoe en houden deze doelen bij elk besluit in gedachten. Brengt wat ik nu doe mij dichter bij het behalen van mijn doelen of verder er vandaan?  


  1. Een sterke werkethiek

Hard werken betekent niet dat je naast je werk geen (sociaal) leven kunt hebben. Door de “hustle cultuur” zijn vele mensen gaan denken dat je 150 uur per week moet werken om succesvol te worden, maar dit is niet waar. Het is van belang dat je voor jezelf een werktijd vastzet waar je bijvoorbeeld van 7 tot 3 werkt, en die tijd dan ook volledig focust op je werk, je moet dingen gedaan krijgen! Laat je niet afleiden door social media of iets anders. Zodra je klaar bent met je werk van de dag moet je het ook echt los kunnen laten en je focussen op je andere activiteiten. Het ontwikkelen van een sterke werkethiek is dus een belangrijke factor van succes. Ik zeg ontwikkelen omdat niemand hier mee is geboren, maar dit is iets wat ieder zichzelf kan aanleren.


  1. Sport vaak

Ieder succesvol persoon die ik heb onderzocht blijkt op een moment van de dag te bewegen. Beweging zorgt namelijk voor meer energie en een gezond lichaam. Als je goed voor je lichaam zorgt zul je merken dat je meer meer energie hebt, dat je je beter kunt focussen en dus ook meer gedaan krijgt op een dag. Jeff Bezos is de op een na rijkste man ter wereld en is enorm fit en gespierd in tegenstelling tot tien jaar geleden. Maak sport en goed zorgen voor je lichaam dus een prioriteit als jij succesvol wilt worden.


  1. Lees regelmatig

De statistieken laten zien dat 80% van de Nederlandse huishoudens in het afgelopen jaar geen enkel boek heeft gekocht. Daarbij heeft maar 30% van de middelbare school afgestudeerden nooit meer een boek gelezen in hun hele leven. Maar de gemiddelde CEO daarentegen leest wel 60 boeken per jaar, meer dan een boek per week dus! Om verder te komen in het leven heb je kennis nodig uit boeken. Prioriteer lezen dus om een voorsprong te krijgen op de rest van de bevolking.


>>> Klik hier om het boek "25 basisprincipes voor een succesvol leven" gratis te bestellen!


>>> Klik hier voor boeken over mindset en business 


  1. Plan elke zondag je week uit

Tijdmanagement is een van de belangrijkste skills voor succes. Trek elke zondag een kwartier uit om een weekplanning te maken en vervolgens elke dag vijf minuten in de ochtend om ernaar te kijken en waar nodig kleine aanpassingen te maken. Wanneer je elke zondag je weekplanning maakt ga dan na wat er de vorige week goed ging en wat er beter kon en pas dit aan in de opkomende weekplanning. Als je dit elke week doet ga je grote veranderingen ervaren in je leven waarin je steeds dichterbij je doelen komt. Daarbij stel jezelf dagelijks de vraag: wat kan ik vandaag doen om er een topdag van te maken?


>>> Klik hier om jouw Stay disciplined journal te bestellen


  1. Wees je eigen nummer een fan

Jij bent degene met wie je de meeste conversaties hebt op een dag, maar dan in je hoofd. Je praat dus de hele dag tegen jezelf. Daarom moet je jezelf geen onzin voorschotelen en een negatieve mindset creëren, maar maak jezelf juist gemotiveerder! Je moet je eigen nummer een fan worden. Leer beter te worden in de manier hoe jij tegen jezelf praat want dat beïnvloedt je gedrag het meest. 


  1. Zoek mentoren

De gemiddelde miljonair had zeven mentoren tot zijn succes. Door het hebben van mentoren kun je de fouten die zij hebben gemaakt voorkomen, waardoor je dus veel tijd, geld en teleurstellingen bespaart. Is een mentor dan betaald of gratis? Ik betaal er liever voor aangezien zij een morele verantwoordelijkheid voelen om jou zo goed mogelijk te helpen. Ze geven je al hun geheimen en praktijkervaring, je haalt hier zo veel meer waarde uit dan dat ze het voor niets doen. Ook zul je er meer energie in steken wanneer je ervoor betaalt omdat je je waarde eruit wilt halen. Succesvolle mensen hebben dus mentoren. Bij Ultimate Mastermind hebben wij mentoren op verschillende gebieden in ons team die jou verder kunnen helpen.


>>> Klik hier om een kennismakingsgesprek in te plannen


  1. Goede voeding en slaap

Door goede gezonde voeding zorg je beter voor je lichaam en geef je het de voedingsstoffen die het nodig heeft om meer energie op te bouwen en dus beter te presteren in een korte periode. Door beter te slapen ben je door de dag heen meer uitgerust en zul je meer energie hebben. Deze twee factoren geven je dus een gigantische energieboost waardoor je alle dingen die je wilt doen gedaan krijgt en zo dichter bij het behalen van je doelen komt.


Schrijf deze gewoontes op voor jezelf en hang jouw toepassing overal op waar je het dagelijks ziet om jezelf eraan te herinneren. Zo leef je een bewuster leven en is de kans dat jij succesvol wordt aanzienlijk. Uiteindelijk moet je het zelf gedaan krijgen, dus kom van de bank af en werk aan je doelen!


Meer blogs zoals dit lezen? Klik hier om naar de UM blog pagina te gaan.Reacties
Categorieën