Persoonlijke ontwikkeling
René
Persoonlijke ontwikkeling
02/11/2021
1 min
0

10 tips voor meer zelfdiscipline

02/11/2021
1 min
0

Verwijder je oude slechte gewoontes in nieuwe goede gewoontes, door deze 10 tips toe te passen in jouw leven.

 1. Vind je zwakheden, bijvoorbeeld je vreet maccie, geeft al je geld uit of speelt altijd spelletjes. Schrijf ze op.
 2. Maak makkelijke gewoontes, als je iets wilt bereiken doe eerst makkelijk dingen, kleine stapjes. Zoals bed opmaken, sporten 3x in de week.
 3. Gebruik beloningen, wat voor mij heel goed werkt is dat ik overal een beloning aan hang. Probeer jezelf elke week te belonen om zo je week taken te voltooien. Het is hetzelfde als een hond, die wilt ook altijd beloond worden en dan krijgen ze een snoepje. Je focust je volledig op je beloning.
 4. Persoonlijke standaarden, je moet jezelf accountable houden om hoge verwachtingen van jezelf te hebben. Dus als je deze maand €10.000 wilt verdienen, zeg dan dat je €20.000 wilt verdienen. Zo haal je altijd je doel.
 5. Kijk vooruit, bij elke keuze die je maakt moet je vooruit kijken en weten wat de consequenties zijn.
 6. Gebruik een journal, zo weet je altijd wat je moet doen en op welk tijdstip, een mens kan niet alles onthouden en alles uit de losse pols doen. Nee, je moet alles opschrijven om te weten wat je moet doen.
 7. Maak aanpassingen in je leven, durf een keer wat anders te doen en bouw een routine wat voor jou werkt. Kijk naar andere mensen en kijk wat bij jou past. Hetzelfde als dat je naar mij kijkt, misschien past niet alles bij je, maar gebruik dan wat wel bij je past.
 8. Kap met uitstellen, uitstelgedrag is het meest voorkomende wat mensen doen. Het komt later wel, ik heb geen tijd, ik weet het nog niet. Allemaal vage antwoorden om iets uit te stellen. Start en ervaar het zelf.
 9. Werk met een andere rammer, als je meer discipline in je leven wilt bouwen en je taken wilt voltooien. Werk dan met een ander persoon die iets wilt bereiken. Zo kan je elkaar controleren en nooit meer jezelf dwarsbomen.
 10. Blijf trainen, met trainen bedoel ik ontwikkel je discipline dagelijks. Ook wanneer iedereen lekker aan het chillen is en jij dat ook liever wilt doen. Op dit moment ben jij sterker aan het worden en verbeter je jouw skills.
  Toe aan meer tips en tools die jij kan toepassen in je eigen leven? Klik dan hier om alles te ontvangen.
10 Tips voor meer zelfdiscipline

Zelfdiscipline is het nu doen, wat je liever uitstelt.

Reacties
Categorieën