Lees dit niet als je arm wilt blijven
10 mei 2022 
in Mindset

Lees dit niet als je arm wilt blijven

Ontsnappen uit de ratrace gaat niet over het opgeven van een 9-5-baan. Het gaat om het vermijden van domme uitgaven. De rat race is een race naar het volgende salaris, of het volgende materieel bezit. 


Kom simpel uit het rat race door deze blog te lezen en uit te voeren.


1. Rijk worden is geen droom


Laten we gelijk duidelijk maken dat rijk worden geen droom is, maar een f…king plan. Het is ook niet alleen maar voor mensen in pak of voor mensen die een hoge studie hebben gevolgd. Rijk worden is simpelweg minder uitgeven dan dat je verdiend en het geld verdubbelen wat je hebt.


2. Waar haal je jouw advies vandaan


Wees zeer selectief in de mensen waar je naar luistert, ze zeggen ook wel eens ‘’je wordt hetzelfde als de 5 mensen waarmee je omgaat’’. Dat klopt ook, dus ga eerst eens kijken met wie je omgaat en of diegene hebben bereikt wat jij graag zou willen bereiken. Zeg voor de grap tegen de mensen waarmee je nu omgaat dat je een blog aan het lezen bent over rijk worden en vanuit daaruit kan je direct bepalen wat voor mensen het zijn. Ook is het een taboe om “rijk” te zijn of te worden, dan kijken ze raar naar je en vinden ze je gierig, maar we worden wel allemaal gemotiveerd om onszelf vet te mesten of domme uitgaven te doen.


En voor mensen die zeggen dat geld niet gelukkig maakt, maar geen geld maakt ook niet gelukkig dus dan heb ik liever wel dit middel.


3. Verhoog je inkomen


Als je sneller rijk wilt worden moet je jouw inkomen verhogen, neem meerdere baantjes of start meerdere ondernemingen. Het komt niet aanwaaien, toen ik nog bij het Korps Mariniers werkte, werkte ik 8 uur per dag en ging ik daarnaast 7 uur per dag aan mijn onderneming werken om te zorgen dat ik meer geld ging verdienen om meer vermogen op te bouwen. Maak het besluit of je in de situatie wilt blijven zitten waar je nu in zit of dat je verandering wilt en wees bereid opofferingen te maken. Ga niet lopen piepen dat het allemaal zo zwaar is, er liggen gigantisch veel kansen.


Ik kan nu wel honderden dingen opnoemen waar je geld mee kan verdienen, maar de belangrijkste vraag is voor nu: Wil jij die commitment wel maken?


Als het antwoord ja is lees dan verder…


4. Bankrekening leeg houden 


Geld op je rekening levert niks op, dus een kleine buffer waarmee je 3 maanden je vaste lasten kan betalen is genoeg. Jouw rekening moet leeg zijn en geld voor jou aan het werk. 


Geld op de rekening levert niks op, daarnaast ga je comfortabel zitten en ben je niet meer messcherp om te knallen. Elke euro die ik verdien met mijn bedrijven of andere investeringen gaat direct weer terug in de machine om er meer van te maken. Vroeger toen ik nog een vaste baan had had ik meer geld op m’n rekening dan dat ik nu heb, nu is al het geld aan het werk voor mij want geld dat stilstaat is dood geld.


Vanaf mijn 23ste ben ik gestopt met veel feesten en heb ik die commitment gemaakt. Sindsdien is voor mij alles veranderd, ik had een idee, ik ging daar keihard aan werken en gebruikte mijn discipline en factor tijd waardoor het succesvol is. Dit doe ik met bijna alles, dus ik heb een belangrijke regel voor je.


Regel: Idee + Hard werken + Tijd + Discipline = Succes


Als mensen aan gaan je vragen waarom je zo hard aan het werken bent en je niet meer aanwezig bent op alle feesten is het enige wat je moet zeggen; Je ziet me niet meer in de club, maar ik zie jou nooit bij de bank om je geldmachine in te oliën.


5. Spaar om te investeren, niet sparen om te sparen


Je geld investeren is de manier waarop je makkelijk rijk gaat worden, niet snel maar wel zeker. Elke maand een paar honderd euro investeren voor de komende 30 jaar gaat ervoor zorgen dat je al meer dan een miljoen hebt, alleen maar omdat je in de markt zit. Als je in de markt gaat zitten moet je deze 3 regels heel goed onthouden:


1. Niemand kan de markt timen

2. De markt zal altijd een crash krijgen

3. De markt zal altijd weer stijgen


Als je deze 3 regels nu opschrijft nooit meer gaat vergeet dan zit je er later goed bij. Stel jezelf deze vraag: Heb jij op dit moment een Apple iphone? Heb jij op dit moment aandelen in Apple? Dit betekent niet dat je direct in Apple moet investeren, maar wat het wel betekent is dat Apple al jarenlang wordt verkocht aan de lopende band en jij al die tijd niet bent meegegroeid met hun. Dus, ga in de markt zitten en groei mee.


6. Zorg voor meerdere inkomstenbronnen


Wees nooit afhankelijk van 1 inkomstenbron, want als die wegvalt heb je er geen één meer. Je hebt het gezien, niemand had verwacht wat er in 2020/2021 is gebeurd, maar toch moesten veel bedrijven sluiten. Als jij één van die bedrijven was dan moet je nu al helemaal scherp zijn. Investeer in assets die jou passieve inkomsten opleveren, investeer in een nieuw bedrijf of in start-ups waar je in gelooft. Alleen op deze manier zal je altijd geld hebben, reken jezelf niet rijk als het allemaal draait want er kan altijd iets gebeuren en dan moet je het goed hebben neergezet en meerdere inkomstenbronnen hebben.


7. Herhaal en blijf gedisciplineerd


Ook jij kan en moet rijk worden, er is niks mis mee en het is juist lekker als je het goed voor elkaar hebt. Wat anderen ook zeggen, blijf dit herhalen en heb de discipline om een mooi vermogen op te bouwen zodat je body hebt mocht er wat gebeuren. Zo hoef je nooit in de slachtofferrol te komen en heb je zelf de leiding over je leven. Natuurlijk moet je opofferingen maken, zullen mensen vragen waarom ze je minder zien en zal het soms eenzaam zijn maar dat hoort erbij, want het is waar en het is belangrijk!


Zoek mensen op die ook dit pad aan het bewandelen zijn, zodat je samen die weerstand aan kan. Blijf jezelf ontwikkelen, want als je stopt met leren ga je hollend achteruit. Besteed je tijd en geld niet aan domme dingen, ga eerst goed met je tijd en geld om en bouw een sterk fundament. Want onthoudt goed, je wilt niet alleen maar de rekeningen betalen en elke maand opnieuw beginnen (RAT RACE) maar je wilt het goede leven leven waarin geld geen rol speelt en je alles kan doen wat jij maar wilt.

  • Het is zwaarder dan je denkt
  • Het is makkelijker dan je denkt
  • Je gaat veel meer bereiken dan je ooit had gedacht

Bewaar deze blog, lees hem vaak door, deel hem met de mensen die op hetzelfde niveau zitten of houdt hem lekker voor jezelf zodat jij je kan focussen op jezelf.


Het ga je goed!


Groet,


René

Over de schrijver
Een ondernemer die mensen met passie helpt om hun missie te vinden, hun missie te voltooien en financieel vrij en financieel onafhankelijk te leven.
Reactie plaatsen