Wat is een Cashflow Mindset? (en hoe je die ontwikkelt)
18 februari 2021 

Wat is een Cashflow Mindset? (en hoe je die ontwikkelt)

Hoe zou het zijn om onderbewust zo te handelen dat je altijd de juiste keuze maakt richting meer geld? Hoe krijg je nou die heerlijke cashflow mindset? Vaak denken mensen slecht over geld. Ik wil dat je goed gaat denken over geld. In deze blog neem ik je mee in wat een cashflow mindset is en hoe je deze ontwikkelt.

Focus op wat je wilt

Ontdek eerst wat je echt wilt. Waar werk je voor en wat voor lifestyle wil je? Dat moet je echt duidelijk hebben, zo niet betekent dit dat je niet weet wat je wilt in het leven. Wat is het goede leven voor jou?

Een voorbeeld : €500.000 per maand omzet, €100.000 winst per maand.

Als je dat helder hebt zul je waarschijnlijk denken: WOW!

Nu heb je wel richting en weet je wat je exact wilt. Schikt het je af?

Wees dan content met deze angsten en prik er doorheen. Let op: Een cashflow mindset hebben is ook ‘out of the box’ durven denken baas.

Verwijder vervolgens alle negativiteit en slechte gedachten. Je zult zien dat de meeste helemaal niet waar zijn. Je praat jezelf belemmerende overtuigingen aan. Je weet waarschijnlijk zelf ook dat als je iets maar vaak genoeg zegt, je er in gaat geloven. Dat geldt hier ook.

Gedachten als: “Ik kan dat niet.” of “Dit is niet haalbaar.” zijn geen stappen naar cashflow mindset.

Schrijf alles op

Schrijf alles op wat je denkt dat je moet doen om je doel te behalen. Alles op de korte termijn en op de lange termijn, alle ideeën, alles wat er in je gedachten opkomt. Stop pas als je alles hebt opgeschreven wat je nog moet doen.

Wat wil je in je leven hebben?

Schrijf alles op wat je in je leven wilt hebben dat je op dit moment nog niet hebt, echt alles! Auto’s, vakanties, vrijheid, liefde, maak het zo gek als je zelf wilt.

Waar ben je bang voor?

Schrijf alles op waar je bang voor bent en waar je je druk om maakt. Schrijf het ergste dat er kan gebeuren op. Dit is lastig maar dit zal je weghouden van de dromen die je wilt. Daar gaat je focus heen en dat willen we niet, we willen deze gaan elimineren en verbranden. Bouwen aan je business, een geldmachine maken moet de focus zijn.

Jouw droom leven

Maak een afbeelding hoe je ultieme leven eruit zal zien. Denk aan auto’s, huizen, liefde, maak het weer zo gek als dat je zelf wilt. Als je dit gaat doen, zorg dan dat je de foto iedere dag bekijkt. Zo ga je er in geloven. Dat is de bedoeling.

Jij

Geef jezelf een cijfer op al deze gebieden: Financiën, gezondheid, relatie, lifestyle, spiritueel, lichamelijk. Schrijf op voor jezelf hoe het gaat met je. Ga je lekker op deze gebieden of kan het beter? Waar wil je nog beter in worden en wat mag sowieso beter.

Voorbeeld:

  • Financiën geef ik een 7, dit is gebaseerd op financiële vrijheid. Ik heb honger naar een nog beter leven.
  • Gezondheid geef ik een 9, ik sport veel, voel me lekker en eet vaak gezond.
  • Relatie geef ik een 7, ik heb een goede verbinding met vrienden/familie, maar dit kan altijd nog beter.
  • Lifestyle geef ik een 8, lekker werken waar ik wil, een mooi kantoor, mooie auto, leuke vakanties en genieten van de dingen die ik doe.
  • Spiritueel geef ik een 7, dit kan altijd beter. Soms mediteer ik een hele week en soms sla ik een dag over, dit wil ik aanscherpen.
  • Lichamelijk geef ik een 8, ik sta sterk in mijn schoenen en werk goed aan me kast.

Schulden onder ogen zien

Maak een overzicht van alles wat je hebt en wat je nog moet betalen. Een totaal overzicht van alles. Schrijf dit in een spreadsheet en pluis alles van a tot z uit, zo zie je ook direct hoeveel je elke maand overhoud. Dit kan je gaan investeren in jezelf, je bedrijf of andere plekken.

Elimineer Negativiteit

Schrijf iedereen op die negativiteit brengt in jouw leven. Familieleden, vrienden, kennissen. Ook dingen die een negatieve impact hebben op jouw leven. Bijvoorbeeld het nieuws bekijken, of scrollen op Instagram (als dit geen positieve invloed op je heeft). Dingen die jou negatief beïnvloeden ga je elimineren. Negativiteit neemt al je focus weg en dan zul je niks bereiken. Verwijder negativiteit!

Elimineer Beperkingen

Schrijf alles op wat je tot nu toe beperkt heeft in je leven om geen actie te ondernemen. Wie en/of wat beperkt je om actie te ondernemen en echt een mooie toekomst neer te zetten? Dit is hard maar het gaat je wel helpen.

Alleen vandaag telt

Vergeet alles wat er is gebeurd, alles wat uitmaakt is vandaag. Nu werk je voor je toekomst en dus focus je op vandaag. Sta er voor open om veel geld te verdienen. Niet teveel plannen denk aan vandaag. Wat kun je NU doen?

Zelfvertrouwen is de sleutel

Je moet gaan zeggen dat je al succesvol bent, die attitude moet je hebben. Geloof het. Dit is niet arrogant! Laat niemand je afleiden en zorg dat jij alles krijgt wat je wilt. Laat niemand je iets wijs maken. Jij kan alles bereiken wat je wilt. Mensen die deze attitude hebben bereiken wat ze voor ogen hebben. 

Oke rammers,

Dit is het begin van een cashflow mindset, ik ga er niet dieper op in. Ik wil eerst dat je dit helder hebt, dan gaan we er later dieper op in.

Een van de modules uit De Opleiding gaat volledig in het op programmeren van een Cashflow Mindset!

Succes en deel dit met anderen!

Samen naar de top,

René.

Over de schrijver
Een ondernemer die mensen met passie helpt om hun missie te vinden, hun missie te voltooien en financieel vrij en financieel onafhankelijk te leven.
Reactie plaatsen