Waar woon je goedkoopst in Spanje?
Vastgoed in Spanje
René
Vastgoed in Spanje
02/02/2024
2 min
0

Waar woon je het goedkoopst in Spanje? De goedkoopste regio’s

02/02/2024
2 min
0

Spanje is een geweldige plek om te wonen, vooral vanwege het fantastische weer, de mooie stranden en de relaxte levensstijl. Een populaire regio in Spanje is de Costa del Sol, gelegen in het zuiden van het land. Maar als je op zoek bent naar een betaalbare plek om te wonen aan de Costa del Sol, waar moet je dan zijn? In deze blog gaan we op onderzoek uit en bekijken we de meest betaalbare regio's langs de kust.

Waar woon je het goedkoopst aan de Costa del Sol?

Afhankelijk van de stad waar je wilt wonen, zijn de huizenprijzen in Spanje een stuk lager dan in Nederland.  De duurste regio om te wonen is  De gemiddelde prijs per m2 in Spanje was 1.685 euro in het tweede kwartaal van 2022. Om dit te vergelijken met Nederland: hier was dat in dezelfde periode gemiddeld meer dan 4.000 euro.

Je moet er wel rekening mee houden dat er nog kosten koper bij komen, wanneer je een huis in Spanje koopt. Ook zul je rekening moeten houden met bijkomende kosten voor het regelen van een aantal zaken, zoals de verhuizing. Echter heb je zulke kosten ook bij een woning in Nederland.

Als je niet over een enorm budget beschikt, maar toch graag aan de Costa del Sol wilt wonen, zijn er verschillende gebieden die het overwegen waard zijn vanwege hun relatief betaalbare huizenmarkt.

1. Het binnenland van de Costa del Sol

Het binnenland van de Costa del Sol biedt enkele verborgen pareltjes die verrassend betaalbaar zijn. Dorpen zoals Mijas Pueblo en Casares hebben charmante huizen die vaak goedkoper zijn dan die aan de kust. Je kunt hier al een woning vinden voor zo'n €80.000, maar de prijzen kunnen oplopen tot €250.000, afhankelijk van de locatie en voorzieningen.

2. Estepona

Estepona, gelegen aan de westelijke kant van de Costa del Sol, staat bekend om zijn prachtige stranden en ontspannen sfeer. De huizenprijzen variëren hier tussen de €100.000 en €300.000, wat relatief betaalbaar is in vergelijking met sommige andere delen van de kust.

3. Manilva

Manilva is een rustigere plek tussen Estepona en Sotogrande. Hier vind je huizen die doorgaans wat goedkoper zijn, met prijzen tussen de €90.000 en €250.000. Als je op zoek bent naar een betaalbare en vredige omgeving aan de Costa del Sol, kan Manilva een goede keuze zijn.

4. Benalmádena

Benalmádena, gelegen tussen Torremolinos en Fuengirola, biedt een mix van betaalbaarheid en voorzieningen. De huizenprijzen liggen hier meestal tussen de €120.000 en €350.000, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor mensen met een beperkter budget die toch dicht bij de kust willen wonen.

Beste regio voor investeringen

De Costa del Sol staat bekend als een van de populairste toeristische bestemmingen in Spanje, en dat maakt het tot een aantrekkelijke regio voor investeringen in vastgoed. Hoewel sommige gebieden misschien niet de allergoedkoopste opties zijn om te kopen, bieden ze wel een enorm potentieel voor rendement op investeringen. De constante stroom van toeristen gedurende het hele jaar zorgt voor een grote vraag naar vakantiewoningen en verhuuraccommodaties. Dit betekent dat het verhuren van je woning aan vakantiegangers een zeer lucratieve optie kan zijn, vooral tijdens het hoogseizoen. Bovendien kan de waarde van vastgoed aan de Costa del Sol in de loop der jaren stijgen, waardoor het een waardevolle langetermijninvestering wordt. Met de juiste begeleiding en strategieën kunnen investeerders profiteren van de bloeiende vastgoedmarkt en een stabiel inkomen genereren uit hun onroerend goed in deze regio.

 

Conclusie

Spanje, vooral de Costa del Sol, biedt een schat aan mogelijkheden voor betaalbaar wonen. Of je nu de voorkeur geeft aan de rust en charme van dorpen in het binnenland zoals Mijas Pueblo en Casares, of de levendigheid van kustplaatsen zoals Estepona, Manilva, en Benalmádena, er is voor elk wat wils.

Deze regio trekt niet alleen mensen aan vanwege de prachtige stranden en het fantastische weer, maar ook vanwege de investeringsmogelijkheden in vastgoed. Met de constante stroom van toeristen gedurende het hele jaar, biedt de verhuurmarkt een kans voor investeerders.

Benieuwd naar jouw mogelijkheden om hier te wonen of te investeren?

Neem hier contact met ons op en bekijk of jij vastgoed kan aankopen in Spanje.        

Neem contact met ons op voor persoonlijk advies en ontdek hoe wij jouw droom van wonen of investeren in de Costa del Sol kunnen helpen realiseren.


Reacties
Categorieën