De 5 BESTE Locaties Voor Vastgoed In De Costa Del Sol - Vastgoed Spanje Series #1
04 mei 2023 

De 5 BESTE Locaties Voor Vastgoed In De Costa Del Sol - Vastgoed Spanje Series #1

Mei staat bij Ultimate Mastermind in het teken van het zonnige Spaanse vastgoed! In deze blog ontdek jij de 5 beste locaties voor het aankopen van vastgoed in het zonnige Spanje. Voordat ik jou de eerste locatie vertel, wil ik jou laten weten dat ik zelf ook investeer in vastgoed in Spanje. Zelf heb ik namelijk 2 appartementen gekocht in de Costa Del Sol en komt nummer 3 eraan. Een daarvan is een mooi penthouse in Marbella. In de tussentijd heb ik al veel klanten geholpen met hun aankopen hier. 

Waarom de Costa del Sol?

Allereerst is de beste streek om te investeren in het vastgoed in Spanje de Costa Del Sol. Niet alleen de temperatuur is aangenamer, ook investeren in het vastgoed is tegenwoordig aantrekkelijker in de Costa del Sol. Dit omdat het instappen in het vastgoed in Nederland momenteel niet aantrekkelijk is en Spanje is bezig aan een sterke inhaalbeweging, waardoor de vastgoedprijzen meegroeien. Om die reden kiezen steeds meer Nederlanders om te investeren in het vastgoed in Spanje. Tevens kan dit dienen als een GRATIS vakantiewoning met een lekker weertje. Wie wil dat nou niet? Hier kom ik later op terug.

De Gouden Driehoek

Als er in het vastgoed één gouden regel geldt, dan is het wel: locatie! Deze oude maar onbetwistbare regel geldt ook voor de Costa del Sol, waar we hier de “gouden driehoek” hebben: Marbella, Estepona, Benahavis. Het is chic, trendy, ouderwets en je koopt niet alleen een woning maar ook direct het leven in dit zonnige gebied.

Locatie 1 Marbella’s New Golden Mile 

De 'Golden Mile' ligt rond Estepona en trekt steeds meer kopers. Experts voorspellen dat de huizenprijzen hier zullen blijven stijgen, zoals deze in het verleden al hebben laten zien. 


In de Golden Mile is nog meer dan genoeg ruimte om te bouwen. Voor de crisis waren er nogal wat projecten gepland in dit gebied, maar toen de recessie toesloeg, werden deze nooit gebouwd. Dit is nu dus veelbelovend. Omdat de vraag zo groot is, worden die projecten de laatste tijd weer opgepakt. Ook veel strandclubs in zijn momenteel aanbouw in de omgeving, wat veel potentie brengt voor extra toerisme en dus de vraag naar vakantieverhuur verhoogd.

De stijging van de huurprijzen maakt huis kopen in Málaga een zeer winstgevende optie voor mensen met financiële solvabiliteit. Málaga is een van de beste plaatsen om te investeren, omdat het een laag vastgoedrisico heeft. Maar ook in Benalmádena of Mijas staan interessante huizen.

Locatie 2 Malagá

Ten eerste is er een hele aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding van de woningen in de regio. Malaga biedt een breed scala aan eigendommen, van historische herenhuizen tot moderne nieuwbouwappartementen, allemaal tegen betaalbare prijzen. Ook is er een sterke vraag naar onroerend goed in de stad, dankzij de groeiende bevolking en de toenemende toeristenindustrie. Bovendien biedt de stad een hoog rendement op investeringen, met goede huurinkomsten en een solide waardering van onroerend goed. Tot slot is Malaga een prachtige plek om te wonen. Het heeft een mild klimaat, mooie stranden en een bruisend stadsleven. Het is geen verrassing dat veel mensen deze regio beschouwen als een ideale plek om een huis te kopen. Het warme en zonnige klimaat van Malaga is een andere aantrekkingskracht voor toeristen en investeerders. Met meer dan 300 dagen zon per jaar en een gemiddelde temperatuur van 22 graden Celsius, is Malaga een aantrekkelijke bestemming.

Als jij benieuwd bent naar meer uitleg over het vastgoed in Spanje, bekijk dan deze video:


Locatie 3 Benahavís

Benahavís is een bergdorpje tussen Marbella, Estepona en Ronda. Deze plaats is enorm gegroeid de afgelopen jaren maar heeft haar charme niet verloren. Het is een rustige plaats omringd door veel mooie natuur. Ook staat Benahavís bekend om haar beroemde golfbanen zoals La Quinta Golf & Country Club en Marbella Club Golf Resort. In totaal zijn er 12 golfbanen wat het gebied een paradijs maakt voor golfers. Daarbij zijn er veel nieuwbouw projecten van hoge kwaliteit en alle nodige faciliteiten zijn aanwezig. De levenskwaliteit is hoog in een internationale, maar rustige sfeer op slechts 10 minuten van de kust.

Locatie 4 Benalmadena & Torremolinos 

De naam ‘Torremolinos’ (in de buurt van de luchthaven van Málaga) is ontstaan omdat er in deze gemeente aan de Costa del Sol veel windmolens stonden. Er is echter nog maar een windmolen overgebleven die omgebouwd is tot restaurant. De plaats staat bekend om haar goudgele stranden en gezellige boulevard. Deze loopt van Benalmadena door naar de bekende wijk La Carihuela waar veel Belgen en Nederlanders uitbaten. Er zijn veel overwinteraars in Torremolinos waardoor het het hele jaar lekker druk is. De gemeente Torremolinos telt ongeveer 67.000 inwoners en is uitgegroeid tot een geliefde vakantiebestemming.

Locatie 5 Mijas

De kustlijn met uitkijktorens is nog een overblijfsel uit de zestiende eeuw toen Mijas Costa geteisterd werd door piraterij. Tegenwoordig geeft de uitkijktoren Torreón de la Cala je een prachtig uitzicht over dit mooie vissersdorp dat bekend staat om de witte huizen. Dit is nog een erfenis van de toen de Moren regeerden in deze streek. De Spanjaarden noemen Mijas dan ook pueblo blanco (witte stad), in het land zijn er nog een aantal andere witte dorpen. Het mooie beeld wordt nog eens versterkt door de smalle straatjes en de terrasjes met geraniums. Deze kun je zelf bewandelen maar het is ook mogelijk om, volgens oud gebruik in Mijas met de ezeltaxi te gaan. 

Heb je de Spaanse taal nog niet helemaal onder de knie? Wees niet bang dat je tijdens je verblijf te maken krijgt met een taalbarrière; een groot deel van de inwoners van Mijas Costa zijn afkomstig uit het buitenland en beheersen de Engelse taal. Wil jij je graag vestigen in dit Spaanse dorp vol met bezienswaardigheden? 

Wanneer je richting de bergen loopt, krijg je een steeds breder uitzicht over de Costa de Sol. Andere bezienswaardigheden van Mijas Costa zijn de verschillende kerken, het etnografisch museum en de stierenvechtarena.  Langs de kust zijn er ook moderne voorzieningen aangebracht, zoals maneges, golfbanen en wellness resorts. Een huis in dit stukje van Mijas Costa is dan ook erg gewild.

Topervaring! Eind november hebben wij besloten ons in te schrijven bij Ultimate Mastermind en half december de Geldmachine gevolgd. Dit brengt een beleggings- en vastgoedplan. Maar ook tal van andere positieve ideeën. Door gesprekken met gelijkgestemden ontwikkel je nieuwe ideeën die je als persoon en zakelijk vooruit brengt. Nu zit ik in een 1op1 traject met René op zoek naar vastgoed, vorige week een eerste pand gekocht in Spanje onder begeleiding van René en partners. We komen hiermee echt vooruit! ⭐⭐⭐⭐⭐ 

- Bas Jurgens

Bonus locatie Torre del Mar

Torre del Mar aan de Costa del Sol in Spanje is een badplaats in de gemeente Vélez-Málaga, provincie Málaga. De plaats telt circa 20.000 inwoners. Langs de zee loopt een gezellige vier kilometer lange boulevard en er zijn meerdere stranden.

Wil jij een kijkje in de wereld van Spaans vastgoed kopen? Bekijk dan deze video waarin ik samen met voorgaande klanten op huizenjacht ga in Spanje. 


Conclusie

We hebben besproken welke locaties in Spanje het meest aantrekkelijk zijn voor vastgoedinvesteringen. Onthoud dat de vastgoedmarkt in Spanje voortdurend evolueert, dus het is belangrijk om je onderzoek te doen en advies in te winnen van professionals voordat je een investering doet. Ben je geïnteresseerd geraakt? Vul dit formulier in dan nemen wij contact met je op om te bespreken hoe Ultimate Mastermind jou kan helpen!


Zoals ik al zei aan het begin, is dit de Vastgoed Spanje serie en volgende week ga ik jou van A-Z uitleggen hoe jij een aankoop doet in Spanje en waar jij op moet letten. Blijf op de hoogte door te abonneren op de socials, zo weet je zeker dat je deze waardevolle informatie niet mist!


Over de schrijver
Ondernemer en investeerder
Reactie plaatsen