Waarom investeren in vastgoed aan de Costa del Sol?
01 mei 2023 

Waarom investeren in vastgoed aan de Costa del Sol?

Op jonge leeftijd heeft René 3 jaar in Spanje gewoond en wilde hier later graag settelen, gezien hij daar zo genoot van het lekkere weer en de cultuur.

Hij kwam terug en zag de gigantische ontwikkelingen in de omgeving over de periode sindsdien en realiseerde zich dat dit een hele goede investering kon zijn. Zodoende heeft hij een mooie deal kunnen maken en geniet nu van maandelijkse passieve inkomsten. Hij heeft een vakantiewoning waar hij gratis kan zitten en daarnaast is de waarde al zo'n €60.000 gestegen vergeleken met de aankoop.

Enorme kansen

Deze stap bleek een geheel nieuwe geldmachine te zijn, er liggen namelijk enorme kansen met grote rendementen op dit vlak. Toen heeft Ultimate Mastermind een stappenplan opgesteld met 6 stappen om Spaans vastgoed aan te schaffen. Door het toevoegen van het stappenplan aan de Geldmachine training was er veel vraag naar hulp en daardoor hebben inmiddels 10 klanten met behulp van Ultimate Mastermind scherpe deals kunnen sluiten in de Costa Del Sol dankzij het sterke netwerk dat René heeft opgebouwd daar. Veel van deze appartementen worden inmiddels al verhuurd met focus op de vakantie verhuur via Airbnb voor de hoogste rendementen. 


Zondag 15 januari heb ik de geldmachine gevolgd. Na jaren verschillende manieren geprobeerd te hebben is rust, regelmaat en een goed plan de beste manier om rendement te maken met aandelenfondsen. Dit in combinatie met vastgoed is voor mij de perfecte formule. Afgelopen week hebben we samen met René en zijn team een appartement gekocht in Spanje. Een droom die voor ons is uitgekomen. Van veel kanten te horen gekregen dat het niet kon, maar met René is het gelukt, super blij mee. Ik zou de geldmachine aan iedereen aanraden. Er zit daar veel kennis en iedereen wil je graag helpen.⭐⭐⭐⭐⭐ 

Robert Olthof

Waarom De Costa del Sol?

Onder de Costa del Sol verstaan wij het gebied tussen Malaga en Estepona.


Het is een toeristisch gebied en daarbij zijn er vanuit hier veel reismogelijkheden. Ook staat het gebied bekend om haar vele prachtige golfbanen in de omgeving.

De Costa Del Sol is gelegen in het zuidelijkste deel van Spanje en daar is het hele jaar door veel zon, namelijk 325 dagen. Daardoor is de temperatuur ook in de winter aangenaam en is alles het gehele jaar door open, ook de strandtenten en de golfbanen! Hierdoor zijn er het hele jaar verhuurmogelijkheden. Bij de andere Costa’s zijn de seizoenen korter vanwege het minder aangename weer.


De “Golden Mile” & de “Nieuwe Golden Mile” zijn de meest luxe moderne wijken in Marbella met de gaafste clubs, huizen en resorts. Hier zijn de bergen dicht bij de zee, dit is een uniek zicht en geeft een echt vakantiegevoel. 

Goede investering

Veel beleggers stappen momenteel in om te investeren in de Costa Del Sol. Ook in het verleden blijkt dit bijna altijd een veilige investering te zijn geweest. Er is veel nieuwbouw in de omgeving maar ook oude woningen worden gerenoveerd en goed bijgehouden. Dit houdt de gehele kwaliteit van het gebied hoog en zorgt voor een prachtige omgeving. Wanneer je geïnteresseerd bent in investeren in vastgoed zijn er twee opties. Dit zijn Buying Investing Plan en Buying Off Plan.

Buying Investing Plan (BIP)

Een ander woord voor BIP is bestaande bouw. De woning is dus al gebouwd en de kans is groot dat deze in het verleden bewoond is geweest. De voordelen hiervan zijn dat de woning direct bewoonbaar en/of verhuurbaar is en je komt niet voor verrassingen te staan, want wat je ziet is wat je krijgt. Het nadeel is dat je eventueel moet verbouwen om het pand klaar te maken voor verhuur. 

Wat een top ervaring! Sinds eind november heb ik besloten in te schrijven bij Ultimate Mastermind. Half december de geldmachine gevolgd. Deze brengt een beleggings- en vastgoedplan. Maar ook tal van andere positieve ideeën. Door gesprekken met gelijkgestemden ontwikkel je nieuwe ideeën die je als persoon en zakelijk vooruit brengt. Nu zit ik in een 1-op-1 traject met René op zoek naar vastgoed, vorige week mijn eerste pand gekocht in Spanje onder begeleiding van René en zijn partners. We komen hiermee echt vooruit! ⭐⭐⭐⭐⭐ 

Bas Jurgens

Een bestaande woning aankopen duurt gemiddeld 8 weken tot je erin kunt. Om het pand van de markt te halen zul je eerst een aanbetaling moeten doen. Na 2 weken betaal je 10% van de aankoopprijs en de overige 20% of meer bij afronding van de koop. Dan ligt het aan de hoogte van jouw financiering hoe groot het maandelijks af te betalen bedrag is met rente. Onderstaand een rekenvoorbeeld van het penthouse dat René vorig jaar heeft aangeschaft in Marbella. Zoals je ziet was de aankoopprijs 40K lager dan de vraagprijs. Dat is een mooi voorbeeld van winst die er te behalen valt in de aankoop. 

Spaans Vastgoed Bestaande Bouw Investeren

Voordat je een pand aanschaft is het zaak om te weten welke inkomsten je kunt verwachten. Zo kun je berekenen hoe snel je jouw kosten eruit hebt voordat je winst gaat maken. Ga hierbij uit van 3 scenario's, waarbij je het jaarlijks rendement berekend van het slechtste, middel en best case scenario waar de nettowinst de inkomsten min kosten en belastingen is. Het middel case scenario is het meest realistisch van allen dus houd deze in gedachten.

Aandelen en vastgoed portefeuille Spanje

Buying Off Plan (BOP)

Een ander woord voor BOP is nieuwbouw. Je koopt dus een huis want nog niet gebouwd is. Het voordeel hiervan is dat het pand geheel nieuw is en de prijs erg voordelig is omdat het de minimale waarde is. Ook gaat er meer tijd overheen voordat het bewoonbaar is, dus kun je betalen in fases. Zodra het af is zul je gegarandeerd een snelle waardestijging zien. Ook kun je het indelen zoals jij zelf wilt in overleg met de ontwikkelaar. Het nadeel is dat je niet altijd weet waar je aan toe bent. Het kan bijvoorbeeld langer duren, het blijft wel Spanje. Ook heb je te maken met mogelijke wijzigingen in de bouw. Bovendien kunnen er extra kosten aan verbonden zijn wanneer je aanpassingen wilt maken aan het ontwerp. 

Onderstaand een voorbeeld van René zijn nieuwbouw appartement in Marbella dat begin 2023 €342.600 kostte. Bij aanschaf betaal je direct de reservering aan. Bij de start van de bouw 20% en na een jaar 10%. De rest moet worden afgedragen bij oplevering.         

Redenen om te beleggen in vastgoed Spanje

Zodra het pand staat en de omgeving heeft verdere ontwikkeling ondergaan, zoals een luxe strandtent of een sportclub om de hoek, kun je een 30 tot 40% stijging in waarde verwachten. ook in dit geval hebben we 3 scenario's opgesteld op basis van de verhuuropbrengsten.  Zoals je kunt zien liggen die voor dit pand een heel stuk hoger dan het penthouse. Een echte geldmachine dus! Als we uitgaan van het middel case scenario zal de woning na 12 jaar afbetaald zijn. Hierbij komt nog dat de huurinkomsten ieder jaar zullen stijgen terwijl de vaste lasten vrij stabiel zijn dus er is kans dat de afbetaalperiode een stuk korter is. 

Best Case Scenario Appartement Verhuur Korte Termijn Spanje Vastgoed

Belangrijk om rekening mee te houden

Bedenk jezelf altijd: “Wat zijn de ontwikkelingen en trends in mijn sector?” Met investeren is dit hetzelfde. Wat zijn de ontwikkelingen? Wat wordt er gebouwd in de omgeving dat aantrekkelijk is voor toeristen? Worden er grote (sport) evenementen georganiseerd? Remote werken wordt bijvoorbeeld steeds populairder waardoor men eerder vertrekt met laptop richting de zonnige gebieden. Zorg dus voor een werkplek en coffeeshops in de buurt.

Top bedrijf , René heeft ons van A tot Z geholpen met het aankopen van een appartement in Spanje. Als je vastgoed zoekt in Spanje, ben je bij René aan het juiste adres. Een aanrader voor iedereen. Bedankt voor de goede service!⭐⭐⭐⭐⭐ 

Rens Liebregts

Een sterk netwerk hebben is het belangrijkste voor een investeerder. Daar worden de beste kansen gedeeld, zoals scherpe off market deals. Onthoud dat er ALTIJD te onderhandelen valt, dus laat je niet in de maling nemen. Je winst zit hem bij het AANKOPEN van de woning, maak dus scherpe deals. 20 jaar geleden kostte een huis aan het water in Marbella 150.000 gulden en nu zijn deze 1.8 miljoen waard. 


Bekijk de Youtube video over investeren in vastgoed aan de Costa Del Sol hier: Als jij succesvol wilt worden moet je actie ondernemen, dus zet de knop om en ga ervoor! Laat niemand je tegenhouden en maak jezelf en je familie trots. Wil je meer weten over de investeringsmogelijkheden voor jou? Vul dit formulier in of volg de maandelijkse online masterclass voor maar €20.


“Alle uitdagingen zijn uitnodigingen naar groei”

Over de schrijver
Ondernemer en investeerder
Reactie plaatsen