Costa del Sol, de costa om vastgoed te kopen in Spanje
11 oktober 2022 

Costa del Sol, de costa om vastgoed te kopen in Spanje

De Costa del Sol is niet alleen een van de populairste vakantiegebieden voor Europese toeristen, maar ook een hotspot voor vastgoedinvesteerders. Dit is namelijk de ideale plek voor de aanschaf van een vakantiehuis. Spanje is aantrekkelijk vanwege de rijke cultuur, het hele jaar door zonnige klimaat en de vriendelijke bewoners. Dat blijkt ook uit de cijfers. Bijna een kwart van alle internationale huizentransacties van 2021 werden gedaan in Spanje. Niet alle gebieden in Spanje zijn aantrekkelijk voor de aankoop, dus als investeerder wil je weten wat de beste regio is in dit land.


De zonnige plaatsen aan het water zijn het meeste in trek niet alleen bij de Spanjaarden, maar ook bij de toeristen. Dit komt door de ontspannen sfeer en het paradijselijke landschap. Dit zijn de voornaamste redenen waarom de Costa Del Sol (Andalusië) een geschikte locatie is voor de aanschaf van een vakantiehuis.


Goede investering

De huizenmarkt in Spanje is een ontzettende groeimarkt vanwege de toenemende vraag over niet alleen de korte maar ook de lange termijn. In alleen al het laatste kwartaal van 2021 zijn de huizenprijzen gestegen met 4,21% (0,78% inflatie gecorrigeerd) volgens het Instituto Nacional de Estadística (INE). Bovendien is de vastgoedmarkt in het land gestegen met 25%. Na de pandemie is het herstel lineair gegroeid vanwege de enorme vraag naar vaste activa wat niet gemakkelijk in waarde daalt. De aankopen van huizen waren het hoogst in de regio Costa Del Sol.

Daarnaast is het beheren van een huis erg rendabel vanwege het hoge bezettingsgraad potentieel voor de verhuur dankzij het toerisme. Na de pandemie zal Spanje hoogstwaarschijnlijk weer tot een van de meest bezochte vakantiebestemmingen in Europa worden. 


Klimaat

In de Costa del sol, zoals de naam al verraad, schijnt de zon met overvloed. Gemiddeld 300 dagen per jaar is deze zichtbaar vanwege de voordelige ligging in het zuiden. Niet zo gek dus dat dit zo een toeristisch aantrekkelijk gebied is. S'Winters is het koel en staat er een briesje. Ook dan schijnt de zon en zijn er veel buitenactiviteiten beschikbaar zoals golfbanen en zwembaden.


Zeezicht

Kijk uit je raam en geniet van een prachtig uitzicht op zee. Het witte zandstrand is op enkele minuten loopafstand van je appartement en de omgeving is perfect voor een lange wandeling. De Costa del Sol is een geschikte plek voor families met kinderen vanwege het ondiepe water en vele zwembaden in de buurt.


Altijd wat te doen

De zuidelijke badplaatsen onder de Spaanse zon zijn van alle gemakken voorzien en er is altijd wat te doen. Grote befaamde golfbanen, aantrekkelijke musea, bioscopen van hoge kwaliteit, dierentuinen, aquaria, natuurparken, en een overvloed aan andere fantastische voorzieningen voor u en uw familie zijn allemaal beschikbaar aan de Costa del Sol, meestal slechts op een paar minuten van uw huis.


Ook het sociale leven in dit gebied is volop aanwezig het hele jaar door. Het bruist van de marktjes, terrasjes, winkelcentra, bars en restaurants. Daar kun je genieten van de Spaanse cuisine haar visspecialiteiten, een goed glas wijn of een traditionele sangria. 


Meer leren over de voordelen van het aankopen van een pand in Spanje en hoe je dit het beste kan aanpakken? Klik hier voor de andere blogs op website.

Over de schrijver
Ondernemer en investeerder
Reactie plaatsen