Wat kan je verdienen met het vastgoed in Spanje
16 augustus 2023 

Wat kan je verdienen met het vastgoed in Spanje

Wat kan je verdienen met het vastgoed in Spanje?


Een vraag die veel mensen zichzelf stellen, in dit artikel gaan we het met elkaar bespreken en laat ik je ook zien wat ik in de zomer van 2023 met mijn penthouse heb verdiend.


Vastgoedbeleggingen bieden vaak aantrekkelijke mogelijkheden om geld te verdienen, en Spanje is een land dat bekend staat om zijn bloeiende vastgoedmarkt. Of je nu op zoek bent naar een passieve inkomstenbron of een winstgevende investering op lange termijn, het bezitten van vastgoed in Spanje kan verschillende kansen bieden. In deze blogpost laat ik je zien wat je kan verdienen in de zomer met een penthouse met een aankoopprijs van €190.000 in Estepona.


Spanje, het land van zon, zee en verhuur mogelijkheden. Er zijn heel veel redenen waarom het verhuren van vastgoed hier een winstgevend is. 


Ten eerste is het toerisme in Spanje booming, ieder jaar wordt dit land bezocht door miljoenen mensen. Dit betekent een constante vraag naar accommodaties, waardoor jij als vastgoedeigenaar kunt profiteren. 


Daarnaast heeft Spanje gunstige regelgeving voor vastgoed verhuur, waardoor het proces eenvoudig en rendabel is. Je hebt de vrijheid om je vastgoed zelf te beheren of gebruik te maken van professionele verhuur beheerders zoals bij ons bedrijf Ultimate Rentals. 


Laten we niet vergeten dat de kosten van levensonderhoud hier lager zijn dan in veel andere Europese landen, wat betekent dat je een goede ROI kunt behalen. Nu je overtuigd bent, vraag je je waarschijnlijk af: Hoeveel kan ik eigenlijk verdienen met mijn penthouse in Spanje? 


Dit is een hoe het bij mij is gegaan in de zomer van 2023... 


In Juli en Augustus waren mijn huurinkomsten: €6.949,86


Schoonmaak: €675 

Hypotheek: €701 Spaanse hypotheek €133,19 NL = €834,82 x 2 = €1669,64 

Community kosten: €75 p.m x2 = €150 

Internet kosten: €30 p.m x2 = €60 

Water: €40 p.m x2 = €80 

Elektra: €140 p.m x2 = €280 

Verzekering: €80 

Overige kosten: €200

In Juli en Augustus waren mijn totale kosten: €3.194,64


Inkomsten - kosten = €6.949,86 - €3.194,64 = €3755,22 

Belasting 19% over je winst = €713,50 


Totaal netto over: €3.041,72


Dit is alleen voor de maanden juli en augustus! 


Het is belangrijk op te merken dat dit bedrag afhankelijk is van verschillende factoren, zoals de locatie, de bezettingsgraad, de huurprijzen en de kosten van onderhoud. 


In onderstaande video leg ik het nogmaals helemaal uit:Wil je investeren in het vastgoed in Spanje en heb je hier hulp bij nodig? Vul dit formulier in en we nemen contact met je op.Over de schrijver
Een ondernemer die mensen met passie helpt om hun missie te vinden, hun missie te voltooien en financieel vrij en financieel onafhankelijk te leven.
Reactie plaatsen