Hoeveel rendement op het vastgoed in Spanje?
Investeren
René
Investeren
10/26/2023
2 min
0

Hoeveel rendement op vastgoed Spanje? Wat kan je verdienen?

10/26/2023
2 min
0

Een vraag die veel mensen zichzelf stellen, in dit artikel gaan we het met elkaar bespreken en laat ik je ook zien wat ik in de zomer van 2023 met mijn penthouse heb verdiend.


Hoeveel rendement op vastgoed Spanje?

Vastgoedbeleggingen bieden vaak aantrekkelijke mogelijkheden om geld te verdienen, en Spanje is een land dat bekend staat om zijn bloeiende vastgoedmarkt. Of je nu op zoek bent naar een passieve inkomstenbron of een winstgevende investering op lange termijn, het bezitten van vastgoed in Spanje kan verschillende kansen bieden. In deze blogpost laat ik je zien wat je kan verdienen in de zomer met een penthouse met een aankoopprijs van €190.000 in Estepona.


Wat verdien je met vastgoed?

Het antwoord op deze vraag is essentieel voor iedereen die vastgoed in Spanje overweegt. Het rendement op vastgoed in Spanje kan variëren, maar we willen je een breed beeld geven van de mogelijkheden. Het is belangrijk om te begrijpen dat rendement niet alleen uit één bron komt, maar uit verschillende factoren. Laten we eens in detail bekijken wat je kunt verwachten.
Hoe kom je aan rendement?


1. Waardestijging

Een van de belangrijkste manieren om rendement te behalen met vastgoed in Spanje is door waardestijging. Het is gebaseerd op de eenvoudige wet van vraag en aanbod. Als de waarde van onroerend goed in een bepaalde regio stijgt, kun je winst maken door het vastgoed te verkopen. We zullen uitleggen hoe deze waardestijging in zijn werk gaat.


2. Huurinkomsten

Een andere bron van inkomsten is huur. Als je het pand verhuurt, kun je regelmatige huurinkomsten genereren. We zullen de factoren bespreken die van invloed zijn op de huurinkomsten en hoe je dit praktisch kunt benaderen.


Praktisch voorbeeld

Om de cijfers concreter te maken, laten we een praktisch voorbeeld zien van rendement op vastgoed in Spanje. Dit is een hoe het bij mij is gegaan in de zomer van 2023...


In Juli en Augustus waren mijn huurinkomsten: €6.949,86
Schoonmaak: €675
Hypotheek: €701 Spaanse hypotheek €133,19 NL = €834,82 x 2 = €1669,64
Community kosten: €75 p.m x2 = €150
Internet kosten: €30 p.m x2 = €60
Water: €40 p.m x2 = €80
Elektra: €140 p.m x2 = €280
Verzekering: €80
Overige kosten: €200
In Juli en Augustus waren mijn totale kosten: €3.194,64
Inkomsten - kosten = €6.949,86 - €3.194,64 = €3755,22
Belasting 19% over je winst = €713,50
Totaal netto over: €3.041,72


Dit is alleen voor de maanden juli en augustus!
Het is belangrijk op te merken dat dit bedrag afhankelijk is van verschillende factoren, zoals de locatie, de bezettingsgraad, de huurprijzen en de kosten van onderhoud.


Hoe wij kunnen helpen rendement te maken

Bij Ultimate Mastermind zijn we gespecialiseerd in vastgoedinvesteringen in Spanje en kunnen we je helpen rendement te behalen. Ons team van experts heeft uitgebreide ervaring in de markt en kan je begeleiden bij elke stap van het proces, van het vinden van de juiste eigendommen tot het beheren van je investeringen. Als je wilt weten hoe we jou kunnen helpen om rendement te maken, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.


Neem hier contact met ons op en kijk of jij vastgoed kan aankopen in Spanje.


Conclusie 

In deze blog hebben we je een duidelijk beeld gegeven van hoeveel rendement je kunt behalen met vastgoed in Spanje. We hebben de verschillende bronnen van rendement besproken, en aan de hand van een praktisch voorbeeld laten zien wat er mogelijk is. Als je serieus bent over het investeren in vastgoed in Spanje en rendement wilt behalen, staan wij klaar om je te helpen. Neem contact met ons op voor meer informatie en ontdek hoe we jouw vastgoedinvesteringen kunnen optimaliseren.In onderstaande video leg ik het nogmaals helemaal uit:

Reacties
Categorieën