Terugblikken om vooruit te blikken
07 januari 2023 
in Mindset

Terugblikken om vooruit te blikken

Het afgelopen jaar was een bijzonder jaar voor ons en we zijn blij dat we zoveel trainingen hebben mogen geven. We nemen altijd de tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar en onszelf te verbeteren, want dit is essentieel voor het behalen van onze doelen.


Wij geloven ook dat het belangrijk is om dit te doen voor jezelf en binnen jouw bedrijf. Daarom hebben we speciaal voor jou een zelfreflectie voor 2022 gemaakt, zodat je kunt terugkijken op het afgelopen jaar en inzicht kunt krijgen in wat er goed ging, wat niet goed ging, en waar je het volgende jaar aan kunt werken.


Stap 1: Maak een lijst met de belangrijkste gebeurtenissen uit het afgelopen jaar.


Stap 2: Maak een lijst met de dingen die je het afgelopen jaar goed hebt gedaan. Dit kunnen zowel professionele als persoonlijke prestaties zijn.


Stap 3: Maak een lijst met de dingen die niet goed zijn gegaan het afgelopen jaar. Bedenk wat je anders had kunnen doen om deze dingen beter te laten verlopen.


Stap 4: Bedenk waar je dankbaar voor bent. Dit kunnen zowel kleine als grote dingen zijn.


Stap 5: Maak een lijst met je goede en slechte gewoontes. Bedenk hoe je de slechte gewoontes kunt veranderen en hoe je je goede gewoontes kunt behouden of zelfs versterken.


Stap 6: Denk na over je persoonlijke ontwikkeling. Wat heb je geleerd het afgelopen jaar en waar wil je aan werken in het komende jaar? Hoe ga je dat doen?


Stap 7: Bedenk met wie je je hebt omringd het afgelopen jaar. Waren dit positieve mensen die je hebben gesteund of waren dit mensen die negatief waren en misschien zelfs hebben gehinderd in je persoonlijke groei? Moet je misschien aanpassingen maken in je kring om de negativiteit te verminderen?


Stap 8: Maak een plan voor het komende jaar. Wat zijn je persoonlijke, business en financiële doelen en hoe ga je ervoor zorgen dat je deze behaalt? Heb je hulp nodig van een coach of is het verstandig om een cursus te volgen zoals de Geldmachine of de Ondernemers Machine die je verder kunnen helpen naar de volgende stap?


We hopen dat deze zelfreflectie je helpt om inzicht te krijgen in wat er goed en niet goed ging het afgelopen jaar en om beter voorbereid te zijn op het komende jaar en je helpt je doelen te bereiken. 


Bestel het boek 25 Basisprincipes voor een succesvol leven om een goede start te maken van het nieuwe jaar.


Over de schrijver
Een ondernemer die mensen met passie helpt om hun missie te vinden, hun missie te voltooien en financieel vrij en financieel onafhankelijk te leven.
Reactie plaatsen