Is het beter om onroerend goed te kopen in Spanje of Portugal?
Vastgoed in Spanje
René
Vastgoed in Spanje
05/03/2024
5 min
0

Is het beter om onroerend goed te kopen in Spanje of Portugal?

05/03/2024
5 min
0

Het idee om onroerend goed te kopen in het buitenland kan een spannend avontuur zijn, maar de keuze tussen Spanje en Portugal kan een lastige zijn. Beide landen hebben hun eigen unieke charme en voordelen voor investeerders. Vergelijken van twee landen is altijd een individuele kwestie, want iedereen heeft zijn eigen eisen wat betreft het comfort van het leven. Laten we eens dieper ingaan op waarom Spanje misschien wel de meest aantrekkelijke optie is.

Ben je klaar om de sprong te wagen en te investeren in het Spaanse vastgoed? Neem dan contact met ons op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden!

Neem hier contact met ons op en bekijk of jij vastgoed kan aankopen in Spanje.     

Voordelen van onroerend goed kopen in Spanje

Spanje, met zijn rijke geschiedenis, diverse landschappen en levendige cultuur, biedt een scala aan voordelen voor investeerders die op zoek zijn naar vastgoedbeleggingen. Hier zijn enkele redenen waarom Spanje een goede keuze kan zijn ten opzichte van Portugal:

Mediterrane Levensstijl en Natuurlijke Schoonheid

Spanje staat bekend om een ontspannen levensstijl, met zijn prachtige stranden, adembenemende berglandschappen en bruisende steden. Het land biedt een unieke mix van zon, zee en cultuur, waardoor het een ideale bestemming is voor wie op zoek is naar ontspanning. 

Stabiele en Groeiende Vastgoedmarkt

Na een periode van herstel na de financiële crisis heeft de Spaanse vastgoedmarkt een indrukwekkende groei doorgemaakt en biedt het nu aantrekkelijke investeringsmogelijkheden. Met een groeiende vraag naar vastgoed van zowel binnenlandse als internationale kopers, biedt Spanje een stabiele en veerkrachtige markt met potentieel voor waardestijging op lange termijn. 

Bovendien heeft de recente digitalisering van vastgoedtransacties en de groeiende interesse van internationale investeerders de markt verder gestimuleerd en nieuwe kansen gecreëerd voor diegenen die op zoek zijn naar rendabele vastgoedbeleggingen.

Toeristische Aantrekkingskracht en Groeiende Markt

Als een van de meest populaire toeristische bestemmingen ter wereld trekt Spanje jaarlijks miljoenen bezoekers aan, wat resulteert in een consistente vraag naar vakantieverblijven en een hoog verhuurpotentieel, waardoor investeerders kunnen profiteren van een goed en stabiel rendement op hun investering.

Gunstig Belastingklimaat en Fiscale Voordelen

Spanje biedt gunstige belastingvoordelen voor buitenlandse investeerders, waaronder een verlaagd tarief voor de inkomstenbelasting en vrijstellingen voor vermogenswinstbelasting. Daarnaast biedt het land verschillende stimuleringsmaatregelen en subsidies voor duurzame vastgoedprojecten en renovaties, waardoor investeerders kunnen profiteren van financiële en fiscale voordelen die hun rendement op investeringen kunnen versterken.

Voordelen van onroerend goed kopen in Portugal

Portugal, een land dat bekend staat om zijn geschiedenis, prachtige landschappen en cultuur. Laten we eens kijken naar enkele van de voordelen van het investeren in onroerend goed in Portugal:

Betaalbaarheid en Diversiteit

Een van de meest aantrekkelijke aspecten van de Portugese vastgoedmarkt is de betaalbaarheid in vergelijking met andere Europese landen. Bovendien biedt Portugal een diverse selectie van vastgoedopties, variërend van charmante dorpshuizen tot luxueuze villa's aan de kust, waardoor investeerders met verschillende budgetten en voorkeuren een geschikte optie kunnen vinden.

Kwaliteit van Leven

Portugal staat bekend om zijn hoge levenskwaliteit, met een ontspannen levensstijl, gastvrije lokale bevolking en een uitstekend gezondheidszorgsysteem. Het land heeft een overvloed aan natuurlijke schoonheid, met prachtige stranden, schilderachtige dorpjes en historische steden die allemaal bijdragen aan een aangename leefomgeving. Voor expats en pensionado's biedt Portugal een ideale mix van comfort, veiligheid en welzijn, wat het tot een populaire keuze maakt voor diegenen die op zoek zijn naar een rustig en bevredigend leven.

Groeiende Markt

Portugal heeft de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen als een bestemming voor investeerders en expats, en de vastgoedmarkt heeft een gestage groei doorgemaakt. Met een bloeiende economie, een groeiend toerisme en investeringen in infrastructuur, biedt Portugal veel mogelijkheden voor rendement op investeringen. 

 

Kosten van onroerend goed in Spanje ten opzichte van Portugal

De kosten van onroerend goed in Spanje en Portugal kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie, het type woning en de marktomstandigheden. Om toch een inschatting te maken, kosten gemiddelde appartementen in Spanje ongeveer 200.000 euro, huizen kunnen beschikbaar zijn vanaf 250.000 euro, en de prijzen voor luxe villa’s kunnen beginnen vanaf 500.000 euro en oplopen tot enkele miljoenen.

De prijzen van onroerend goed in Portugal zijn ook afhankelijk van een aantal factoren, waaronder locatie, staat van het object en oppervlakte. Echter, in vergelijking met Spanje, kan onroerend goed in Portugal iets goedkoper zijn. Appartementen kosten gemiddeld ongeveer 150.000 euro, huizen en villa’s beginnen vanaf 400.000 euro en kunnen oplopen tot enkele miljoenen.

Naast de locatie en marktomstandigheden zijn er ook nog enkele algemene trends die de vergelijking tussen beide landen kunnen beïnvloeden.

Diverse Vastgoedopties

Een van de belangrijkste voordelen van investeren in onroerend goed in Spanje is de diversiteit aan vastgoedopties die beschikbaar zijn. Of je nu op zoek bent naar een modern appartement in een bruisende stad, een traditionele villa aan de kust, of een rustieke finca in het binnenland, Spanje biedt een breed scala aan vastgoedstijlen en prijscategorieën om aan verschillende budgetten en voorkeuren te voldoen.

Invloed van Toerisme

Het toerisme speelt een belangrijke rol in zowel de Spaanse als Portugese vastgoedmarkt, maar de impact kan verschillen tussen beide landen. Spanje heeft een lange geschiedenis als populaire vakantiebestemming, met miljoenen toeristen die jaarlijks naar het land trekken. Dit zorgt voor een hoge vraag naar vakantieverblijven en kan de vastgoedprijzen in bepaalde gebieden opdrijven. In Portugal is het toerisme ook belangrijk, maar de markt kan minder concurrerend zijn, waardoor investeerders mogelijk meer waar voor hun geld kunnen krijgen.

Rendementsverschil: Spanje versus Portugal

Een belangrijk aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien bij het vergelijken van vastgoedinvesteringen in Spanje en Portugal is het rendementsverschil. Hoewel de vastgoedprijzen in Spanje soms iets hoger liggen dan die in Portugal, is het belangrijk om rekening te houden met het rendementspotentieel van beide landen. In veel gevallen kan het rendement op investeringen in Spanje aanzienlijk hoger zijn dan in Portugal, wat een belangrijke overweging kan zijn voor investeerders!

Verschillen in levensstijl en cultuur

Spanje en Portugal hebben over het algemeen dezelfde aantal zondagen per jaar. Maar toch verschilt het klimaat van de landen enigszins van elkaar. In Spanje is het typisch mediterraan, gekenmerkt door weinig neerslag, droge lucht en een vrij warme zomer. Aan de Costa Blanca en andere kustgebieden is de temperatuur in de winter ongeveer +15 graden, terwijl deze zelden onder nul daalt. In de zomer is het hier ongeveer +35 graden, en is daarom een ideale optie voor een strandvakantie.

In Portugal is het klimaat ook gunstig, maar de lucht is vochtig – de Atlantische Oceaan is de schuldige. In het noorden is niemand verbaasd over sneeuw. In Lissabon, de hoofdstad van het land daalt de temperatuur in de winter niet onder de +5 graden.

Spanje staat bekend om zijn levendige cultuur, bruisende nachtleven en rijke geschiedenis, terwijl Portugal een meer ontspannen levensstijl en een rustige omgeving biedt. Voor investeerders die op zoek zijn naar een actieve levensstijl en culturele ervaringen, kan Spanje daarom aantrekkelijker zijn dan Portugal.

Conclusie

In conclusie bieden zowel Spanje als Portugal aantrekkelijke mogelijkheden voor vastgoedinvesteerders. Spanje onderscheidt zich door zijn mediterrane levensstijl, stabiele vastgoedmarkt en toeristische aantrekkingskracht. Hoewel Portugal voordelen biedt zoals betaalbaarheid, een hoge levenskwaliteit en groeiende populariteit, kan het rendementsverschil in Spanje een doorslaggevende factor zijn voor investeerders die streven naar een hoger rendement op hun investering. Het is daarom belangrijk voor investeerders om hun eigen voorkeuren, doelen en budget zorgvuldig af te wegen bij het maken van een weloverwogen beslissing over waar ze willen investeren.

Ben je klaar om de sprong te wagen en te investeren in het Spaanse vastgoed? Neem dan contact met ons op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden!

Neem hier contact met ons op en bekijk of jij vastgoed kan aankopen in Spanje.     

Reacties
Categorieën