3 kenmerken die je moet vermijden als je rijk wilt worden
28 juni 2022 

3 kenmerken die je moet vermijden als je rijk wilt worden

Is het je ooit opgevallen dat het vooral de arme mensen zijn die geld uitgeven aan loten voor de loterij? 


Ze geloven namelijk dat ze rijk zullen worden doordat iemand hun naam uit de hoge hoed pakt, puur geluk dus. 


Ze brengen hun zaterdagavond door vastgeplakt aan de tv, bekijken opgewonden de trekking om te zien of ze deze week hun rijkdom toegereikt zullen krijgen. 


Natuurlijk wil iedereen de loterij wel winnen, zelfs rijken mensen doen soms wel eens voor de grap mee. Maar ten eerste geven zij niet de helft van hun inkomen uit aan loten, en ten tweede is het de winnen van de loterij niet hun primaire strategie voor het creëren van rijkdom. 


Bewust of onbewust, jij draagt uiteindelijk zelf de verantwoordelijkheid of je rijk of arm zult worden.


Arme mensen nemen vaak in de slachtofferrol aan en zeggen dan “arme ik”. Hieronder leg ik 3 kenmerken uit waaraan je iemand die zich in de slachtofferrol bevindt kunt herkennen.


1. Anderen de schuld geven


Slachtoffers geven de schuld aan de economie, alle ellende komt door de overheid. Ze geven de schuld aan de aandelenmarkt, hun makelaar beschikt naar hun zeggen niet over de juiste expertise. Misschien geven ze de schuld wel aan hun businessmodel, of hun manager doet zijn werk niet goed. Ze geven de schuld aan de onkundige klantenservice of aan hun (business)partner. Ze geven de schuld aan hun vrienden, misschien zelfs aan hun ouders. Het is altijd iets of iemand anders die de schuld krijgt. Het probleem is wie of wat dan ook, maar zij zijn nooit de oorzaak. Slachtoffers zijn te herkennen aan het feit dat ze vooral negatief praten over externe invloeden waar zij zelf niets aan kunnen of zullen veranderen, terwijl de rijken juist praten over nieuwe business ideeën, hoe zij zelf kunnen verbeteren, opkomende trends en manieren om van hun geld meer geld te maken. 


2. Goedpraten


Wanneer slachtoffers niet de schuld geven aan iets of iemand, zijn ze meestal bezig met het goedpraten van hun belabberde financiële situatie door te zeggen “geld is niet belangrijk”.


Bijna iedereen die zegt dat geld niet belangrijk is, heeft zelf geen geld! Rijke mensen begrijpen de waarde van geld en de plek ervan in onze samenleving. Geld is niet nummer één prioriteit in het leven, maar wel is het een ontzettend functioneel middel of een onbezorgd en comfortabel leven te leiden. Arme mensen daarentegen bevestigen hun financiële onkunde door irrelevante vergelijkingen te gebruiken, zoals...: “Nou, geld is niet zo belangrijk als liefde”

Wat een stomme vergelijking, of niet? Wat is er belangrijker, je arm of je been? Misschien zijn ze allebei wel belangrijk voor een gelukkig bestaan.


Geen enkel rijk mens gelooft dat geld onbelangrijk is. Liefde is zeker weten van belang in het leven, maar liefde zorgt er niet voor dat ziekenhuizen, kerken en huizen worden gebouwd. Daar zijn financiële middelen voor nodig. Geld is dus wel degelijk belangrijk voor een sterke economie. 

3. Klagen

Klagen is echt het allerergste wat je kunt doen voor je gezondheid of je rijkdom. Het allerergste! Waarom? Ik ben een groot aanhanger van de universele wet die zegt “Alles waar je je op focust, zal groeien”. Als je aan het klagen bent, waar focus je je dan op? Op wat er goed gaat in je leven of op wat er fout gaat in je leven? Je focust op wat er fout gaat. Je bekijkt niet wat er goed gaat. Daarom zul je steeds meer krijgen van wat er fout is en zul je een neerwaardse spiraal in gaan.


Ik blijf zo ver mogelijk uit de buurt van klagers omdat negatieve energie besmettelijk is. Er zijn echter genoeg mensen die er van houden om om hen heen te hangen en naar hen te luisteren. Waarom? Heel simpel: ze wachten op hun beurt! “Dacht je dat dit erg was? Wacht maar tot je hoort wat mij is overkomen!


Daarom zou je jezelf dus moeten distantiëren van klagers… Jij wilt groeien in het leven, dus zal je jezelf moeten omringen met mensen die dat ook willen. Positiviteit versterkt elkaar.


Door deze drie kenmerken kun je dus herkennen welke mensen er om jou heen op weg zijn naar een arme financiele toekomst of een rijke. Herken jij jezelf in deze kenmerken? Schrijf voor jezelf op waar jij aan moet werken, welke dingen jij niet meer moet doen of vermijden. Zie jij een rijke financiële toekomst voor ogen?


Het financiële spelletje is simpel. Zonder passief inkomen kun je nooit financieel vrij zijn.


Er is een spreuk: “Wacht niet om vastgoed te kopen, maar koop vastgoed en wacht”.


Beschouw jouw euro’s als “soldaten” met als missie: “Vrijheid”. Het zijn jouw zaadjes, die je nu plant om deze vervolgens te zien groeien. Ga jezelf verdiepen in de wereld van investeren, lees bijvoorbeeld mijn boek.


Het komt hier op neer: 


Arme mensen werken hard en geven al hun geld uit, wat ervoor zorgt dat ze voor altijd hard moeten werken.


Rijke mensen werken hard en investeren vervolgens hun geld zodat ze nooit meer hard hoeven te werken.


Arme mensen laten zich stoppen door angst. Terwijl rijke mensen ondanks angst actie nemen


Wil je doorpakken? Bekijk De Geldmachine pagina want wellicht is dit interessant voor je.


Succes!

Over de schrijver
Een ondernemer die mensen met passie helpt om hun missie te vinden, hun missie te voltooien en financieel vrij en financieel onafhankelijk te leven.
Reactie plaatsen