Wat zijn de verschillen tussen een huis kopen in de stad of in de campo in Spanje?
Vastgoed in Spanje
René
Vastgoed in Spanje
03/11/2024
2 min
0

Verschillen van huis kopen in Spanje tussen stad en campo

03/11/2024
2 min
0

Ben je van plan om een huis te kopen in Spanje, maar twijfel je tussen wonen in de stad of in de campo? In deze blog gaan we in op de verschillen tussen het kopen van een huis in de stad en in de campo, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen die past bij jouw wensen en situatie.

Het is een belangrijke beslissing die afhangt van verschillende factoren, waaronder je levensstijl, voorkeuren en behoeften. Vind je het lastig om deze beslissing te maken? Wij staan klaar om je te begeleiden en van advies te voorzien, ongeacht je voorkeur.

Neem hier contact met ons op en bekijk of jij vastgoed kan aankopen in Spanje.     

Of je nu de voorkeur geeft aan de levendigheid van steden zoals Malaga, Marbella en Torremolinos, of juist de rust en sereniteit van de campo verkiest, wij hebben de expertise en kennis om je te helpen.

Wat zijn de verschillen?

De verschillen tussen het kopen van een huis in de stad en in de campo zijn talrijk en divers. Een van de meest opvallende verschillen is de levensstijl die beide omgevingen bieden. In de stad vind je vaak een bruisend stadsleven met alle gemakken en voorzieningen binnen handbereik, terwijl de campo bekend staat om zijn rustieke charme, uitgestrekte landschappen en vredige omgeving.

Wanneer het een huis in de stad betreft, wordt de keuze om te investeren een stuk aantrekkelijker. Een woning urbana is onder andere te herkennen aan de locatie, gelegen aan de kust of in een dorp/stad. Er zijn faciliteiten als een supermarkt of restaurant op korte afstand aanwezig. Dit maakt het een aantrekkelijke plaats en is er bij een finca urbana vaak meer zekerheid dat de woning snel verkocht kan worden als bankbeslag. Hierdoor is het voor een Spaanse bank interessanter om te financieren.

Op gebied van een hypotheek voor een finca Urbana in Spanje zul je over het algemeen weinig problemen ondervinden. Ben je onzeker van de vergunningen in het bestemmingsplan, laat deze dan vooraf controleren. In Spanje is namelijk aankoop onder voorbehoud van financiering niet standaard.

Voordeel huis in de stad

1.    Voorzieningen binnen handbereik: In steden heb je toegang tot een breed scala aan voorzieningen. Denk hierbij aan winkels, supermarkten, restaurants, bars, scholen, medische voorzieningen en recreatieve faciliteiten. Alles is meestal op loopafstand of gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, wat het dagelijks leven zeer comfortabel maakt.

2.    Cultuur en entertainment: Steden bieden een rijk cultureel leven met theaters, bioscopen, musea, galerijen, concertzalen en festivals. Er is altijd wel iets te doen, van optredens tot tentoonstellingen en evenementen, waardoor het leven in de stad nooit saai is.

3.    Werkgelegenheid: Steden zijn vaak economische centra met tal van werkgelegenheidskansen in diverse sectoren, zoals zakelijke dienstverlening, toerisme, technologie, gezondheidszorg en onderwijs. Dit maakt wonen in de stad aantrekkelijk voor mensen op zoek naar carrièremogelijkheden en professionele groei.

Voordeel huis in de campo

1.    Rust en natuur: De campo biedt een oase van rust en natuur, ver weg van de drukte en het lawaai van de stad. Hier kun je genieten van prachtige landschappen, adembenemende uitzichten, schone lucht en een vredige omgeving die bevorderlijk is voor ontspanning en welzijn.

2.    Privacy en ruimte: Huizen in de campo bieden over het algemeen meer privacy en ruimte, met grotere percelen en minder buren in de buurt. Dit geeft je de vrijheid om je eigen tempo te volgen, jezelf uit te drukken en te genieten van je eigen stukje paradijs.

3.    Levenskwaliteit: Het leven in de campo staat vaak synoniem voor een hogere levenskwaliteit, met minder stress, meer ontspanning, een gezondere levensstijl en een hechtere gemeenschapsband. Hier kun je onthaasten, tot rust komen en in contact komen met de natuur.

 

Conclusie

Kortom, wonen in de stad en in de campo hebben elk hun eigen unieke voordelen en charmes. Of je nu de voorkeur geeft aan het bruisende stadsleven met zijn diverse culturele en recreatieve mogelijkheden, of aan de rust en sereniteit van het platteland, Spanje biedt voor elk wat wils.

Wil je meer weten over het kopen van een huis in Spanje en welke optie het beste bij jou past?

Neem hier contact met ons op en bekijk of jij vastgoed kan aankopen in Spanje.     

Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie en persoonlijk advies. Wij staan klaar om je te helpen bij het vinden van jouw droomhuis in Spanje.

Reacties
Categorieën