Een woning kopen in Spanje onder de marktwaarde
Investeren
René
Investeren
09/05/2022
3 min
0

Een woning in spanje kopen onder de marktwaarde

09/05/2022
3 min
0

Een woning in Spanje kopen onder de marktwaarde


Voor veel mensen is het een droom om een woning in het buitenland te kopen en voor de meesten blijft het ook altijd een droom. Slechts een klein aantal durft ballen te tonen om het daadwerkelijk te doen.


Voordat we verder gaan wil ik je iets belangrijks vertellen…


Als je iets wilt in je leven, ga er dan volledig voor en laat niks of niemand jou beperken. Wij mensen zijn tot zoveel in staat, maar we laten ons eigenlijk altijd klein maken door anderen of door de stemmetjes in ons kop.


Zelf ben ik helemaal niet slim, maar wat ik wel heb is de ballen om me dromen en doelen na te jagen.


Hier een korte case over hoe ik een penthouse heb gekocht in Spanje zonder eigen vermogen.


Twee woningen van mij hadden overwaarde, uit de ene woning kon ik in totaal €43.000 halen en uit de andere woning kon ik in totaal €32.000 halen. Dit maakte in totaal een bedrag van €75.000 aan overwaarde die ik op kon nemen.


Voordat ik dit bedrag op mijn rekening had, had ik al een doel gesteld om een woning te kopen in Spanje. De eerste keer was ik in totaal tien dagen in Spanje en in die tijd had ik zes woningen bezichtigd waar er één uit kwam waar ik een bod op deed. Toen het bod geaccepteerd was en de deal bijna was gesloten was werd mij verteld dat ik de woning niet voor de korte termijn kon verhuren. Het was namelijk een nieuwbouwproject en er waren veel mensen die daar vast gingen wonen en die mensen gingen niet akkoord met beleggers die aan korte termijn verhuur wilden doen.


Daarom heb ik de deal afgeblazen en ging teleurgesteld terug naar Nederland… Maar een echte investeerder geeft nooit op en een paar dagen later was ik weer intensief op zoek gegaan naar een woning via het internet. Na een selectie te hebben gemaakt van vijfentwintig woningen, ging ik weer terug naar Spanje om opnieuw woningen te bezichtigen. Bij één van de linkjes van de woningen die ik had opgezocht had ik erachter gezet: “TOP HUIS”.

 

Eenmaal in Spanje aangekomen gingen we twaalf van de vijfentwintig woningen bezichtigen in drie dagen tijd. Twee woningen had ik geselecteerd om een bod op te doen. Eén daarvan was een nieuwbouwproject (€300.000) en de ander was een bestaande bouw (€230.000). De laatste dat was de woning waarachter ik had gezet: “TOP HUIS”. Toen de makelaar van de verkopende partij hoorde dat ik een groot aantal huizen bezocht had in Spanje kregen we vrij kort na de bezichtiging al een belletje dat we de woning mochten hebben voor €200.000…


Toen wist ik dat er iets aan de hand was en dan kun je onderhandelen. Dat zijn ook skills die je moet hebben als ondernemer en investeerder. Mijn keuze was snel gemaakt, al was het nieuwbouwproject ook heel interessant. Ik deed een bod van €170.000 op de woning omdat ik het gevoel had dat er nog meer vanaf kon. Daar gingen ze absoluut niet mee akkoord (dat wist ik allang, maar je kan het tenminste proberen) want de woning had op dat moment een waarde van €230.000 en ze waren al met €30.000 gezakt. Om een lang verhaal kort te maken, hadden we een deal op €190.000 en plaatste ik direct de reservering voor de woning. 


Op dat moment ging ik pas aan de bak om het geld bij elkaar te krijgen. Ik wist natuurlijk al wel dat ik een financiering kon krijgen voor de woning en dat ik beide overwaardes vanuit de andere woningen kon halen wat mij €75.000 op zou leveren, waardoor ik de woning in Spanje kon kopen.


Zo gezegd zo gedaan, de deal was gesloten en ik ging terug naar Nederland om beide overwaardes op te nemen om vervolgens terug te gaan naar spanje om de sleutels te ontvangen van mijn nieuwe woning.


Formule aankoop Spanje:


€190.000 Aankoopprijs


€133.000 financiering (70%)


€57.000 eigen inleg (30%)


€19.000 Kosten Koper (10%)


= Totaal eigen inleg €76.000


Maandelijkse hypotheek kosten incl. Rente van 2.2% = €700 (in 20 jaar afgelost).


Die €76.000 aan eigen inleg heb ik volledig uit mijn overwaardes kunnen halen, zo heb ik mijn eerste woning in Spanje kunnen kopen. Het gaat harder en harder met de huurinkomsten naarmate je meer huizen koopt. Het is een sneeuwbaleffect die niet ophoudt en in Spanje krijg je meer huurinkomsten binnen waardoor we nog harder kunnen investeren in aandelen. Zo kun je binnen een aantal maanden je volgende aankoop doen.


Wil jij ook beginnen? Slinger hem aan en we gaan je op weg helpen om financieel onafhankelijk te worden.


Want dit gunnen we je!


Ik hoop dat je door deze blog weer geïnspireerd bent en dat je wat motivatie hieruit heb kunnen halen. Laat het niet bij inspiratie of motivatie zitten, maar start nu direct!


Schuif alles aan de kant, stel die doelen en ga eraan werken.


Succes!

Reacties
Categorieën